Фільм «Плем’я» везе додому нагороди з Голлівуду та Мінська

Фільм «Плем’я» везе додому нагороди з Голлівуду та Мінська

17.11.14 10:40 0 624
Фільм «Плем'я» здобув нагороду на кінофестивалі у Голлівуді та переміг на кінофорумі в Мінську.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно, на кінофестивалі в Лос-Анджелесі Afi Fest українська стрічка здобула VIZIO Visionary Special Jury Award. Приз було вручено за «екстраординарну візуальну мову картини».

«Те, що одна із головних нагород Afi Fest присуджена українському фільму – безпрецедентно як для України, так і для Голлівуду», – коментують у прес-службі Держкіно.

Два покази стрічки в Китайському театрі Лос-Анджелеса, де до середини 1990-х проходили церемонії нагородження «Оскаром», супроводжувалися аншлагами.

Afi Fest проходить з 1987 року під егідою Американського інституту кіно, знайомлячи американську аудиторію як з новими роботами провідних кінематографістів, так і дебютантів. До складу журі входять американські кінокритики.

Також картина «Племя» здобула гран-прі – «Золото лiстапада» – XXI-го міжнародного мінського кінофестивалю «Листопад». Як повідомляється на сайті форуму, переможцями конкурсу ігрового кіно стали також картини «Дурень» Юрія Бикова (Росія) – «Приз за найкращу режисуру», «Кукурудзяний острів» Георгія Овашвілі (Грузія, Німеччина, Франція, Чехія, Казахстан, Угорщина) – приз «За найкращу операторську роботу імені Ю. А. Марухіна» та «Сліпі побачення» Левана Когуашвілі (Грузія, Україна) – спеціальний приз журі «За любов д людей і унікальне почуття гумору».

На рахунку «Племені» вже 24 призи міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п’ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі, повідомляє «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ