Меркель і Юнкер поговорили з Путіним про Україну віч-на-віч

Меркель і Юнкер поговорили з Путіним про Україну віч-на-віч

17.11.14 10:30 0 811
У австралійському Брісбені, де відбувається саміт «групи двадцяти», глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер несподівано долучився до розмови між канцлером ФРН Анґелою Меркель та російським президентом Володимиром Путіним. Про це повідомляє dw.de з посиланням на агенцію dpa у суботу, 15 листопада. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

До того, зазначає агенція цитуючи дипломатів, розмова між Меркель та Путіним віч-на-віч у кулуарах саміту тривала довше, ніж планувалось. «Понад годину», − зазначили джерела агенції, які вказали, що зустріч відбулась у готелі, де зупинився Путін. Водночас подробиці переговорів Меркель та Путіна наразі не повідомляються.

Перед зустріччю з Путіним Меркель заявляла, що не очікує значного прогресу від розмови з главою російської держави.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і британський прем'єрДевідКемерон, виступаючи роздільно в кулуарах саміту, попередили про ймовірність нових санкцій проти Росії, якщо Москва не виведе війська і озброєння з східних районів України. Меркель, зокрема, сказала, що ЄС розглядає нові фінансові санкції проти окремих російських громадян, причетних до кризових подій на Україні.

Глава Європейської Ради Херман Ван Ромпей також оголосив, що 17 листопада міністри закордонних справ країн ЄС обговорять наступні кроки щодо Росії, якщо Москва не виведе свої війська і озброєння з східних районів України.

Раніше у кулуарах саміту «Групи двадцяти» у Брісбені канадський прем’єр під час спілкування з Путіним порадив йому «забиратися з України». Президент Росії Володимир Путін, однак, заявив у відповідь, що російських військ на території України немає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Анатолій Сіренко: в Україні ...

КОМЕНТАРІ