В Житомирській області на пожежі у приватному житловому будинку загинула людина

В Житомирській області на пожежі у приватному житловому будинку загинула людина

17.11.14 09:43 0 630
15 листопада о 07:10 на пункт зв’язку 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Олевськ надійшло повідомлення про пожежу у приватному дерев’яному житловому будинку розмірами 8х5 м, що розташований у селі Білокоровичі. До служби порятунку «101» зателефонувала рідна сестра власника оселі, яка й сповістила про займання.

По прибуттю на місце події чергового караулу вогнеборців 31-го професійного пожежного посту селища Бучмани було встановлено, що загоряння сталося всередині будинку, в одній із його житлових кімнат. Під час проведення розвідки бійці ДСНС виявили тіло 40-річного господаря оселі без ознак життя. Займання було локалізовано о 07:30 та повністю ліквідовано о 07:40. Вогонь встиг знищити 1 м кв підлоги та речі домашнього вжитку у кімнаті.

За словами сусідів, чоловік проживав одинаком, зловживав спиртними напоями та курив, саме остання шкідлива звичка і стала причиною виникнення вогню та його загибелі.

Наразі фахівцями встановлюється суми збитку та врятованих матеріальних цінностей.

«Дуже часто саме необережність при палінні стає причиною майже половини трагічних випадків, як свідчить статистика, найчастіше це стається в нетверезому стані. Це є результатом того, що чимало курців мають небезпечну звичку палити сидячи за столом чи в кріслі, або взагалі лежачи на ліжку. Якщо до цього додати нетверезий стан людини, коли та втрачає пильність, погано контролює свої дії і в будь-який час може заснути, ситуація набуває максимальної небезпеки. Іскра або недопалок непомітно падають на тканинне покриття, яким заслана підлога, обшиті меблі, чи на білизну. Як результат, згодом речі починають тліти, а їдкий дим поступово заповнює оселю. Зазвичай, винуватець пожежі та люди, які з ним мешкають, в цей час вже відпочивають і тому часто не можуть своєчасно прокинутися та врятуватися», - коментує виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

З огляду на це, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуації у Житомирській області в чергове застерігає громадян: аби не сталося лиха дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, зробіть все залежне від вас, щоб зберегти від вогню своє майно та життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку підприємство ...

КОМЕНТАРІ