Міліціонер Ігор Жовноватий: "Справжні герої гартуються у пеклі АТО"

Міліціонер Ігор Жовноватий: "Справжні герої гартуються у пеклі АТО"

17.11.14 14:23 0 643
Ігор Жовноватий – один з ладижинських правоохоронців, який побував у самому пеклі АТО. Охороняти на сході країни життя мирних жителів старший оперуповноважений карного розшуку, майор міліції пішов добровольцем. Нещодавно Ігор повернувся зі Сходу, де він знаходився 36 днів. Про своє перебування в АТО розповідає скупо, мовляв, не для широкого розголосу те, що там відбувається. Однак зізнається, що служба у бойових умовах - це свого роду перевірка на профпридатність, міцність духу, патріотизм та стійкість.

- Вінницький загін працівників МВС, у складі якого я був, має місце постійної дислокації у Краматорську. Охороняли громадський порядок, безпеку населення в зоні бойових дій та попереджували здійснення терористичних актів, патрулювали на блокпостах. Я був у чотирьох населених пунктах - самому Краматорську, Костянтинівці, Дружковці та Мар'їнці. Разом з іншими правоохоронцями виконував бойові завдання, - розповів Ігор Жовноватий.

Які саме - у подробиці вдаватися не став. Там є своя специфіка несення служби. Важливу роль відіграє знання ситуації на блокпостах, шляхів сполучення. І навіть того, де розташована найближча крамниця, або з ким із місцевих можна спілкуватися. Загалом, місцеві люди налаштовані негативно, вони не хочуть бачити військових - неважливо, чи це українські бійці, чи сепаратисти - і ті, і ті стріляють. Багато мешканців розмовляють українською, але бояться людей у формі.

- Нам теж не дуже раді були, адже ми також були у військовій амуніції, а не в міліцейській формі. Не всі місцеві за Росію, вони просто хочуть, щоб все закінчилося, хоч чим-небудь, аби щоб у них був вже спокій. Те, що там відбувається, словами важко передати. Можу сказати одне: у нас, в Ладижині, і на Сході - зовсім різні життя, - каже Ігор.

На щастя, міліціонери, які разом із Ігорем були у Краматорську, повернулися додому живі-здорові.

Як каже Ігор, на побутові умови на місці служби особливо не було як скаржитися, їх намагалися забезпечувати необхідним - засобами спецзахисту та особистої гігієни, продуктами харчування, водою тощо:

- Каски, бронежилети та взуття дали, ще коли ми їхали на Схід. Мешкали ми у старих, напівзруйнованих будівлях, непридатних для житла, інколи доводилося спати і в полі, і у переліску - де ніч застане.

Серед побратимів у АТО Ігор Жовноватий знайшов надійних товаришів, з якими, як кажуть, і в розвідку не страшно. Має їх тепер і в Гайсині, і у Вінниці та Немирові, з багатьма і зараз спілкується по телефону.

- Хоча ми не брали безпосередньо участі у бойових діях, але на блокпосту завжди панувало напруження. Ти мусиш і вдень, і вночі пильнувати, щоб хтось не підійшов і не кинув гранату чи ще щось. За цей місяць у зоні бойових дій ми всі змінилися. Знаєте, після пережитого на Сході міняється світогляд. Одна річ, коли до міліції йдеш служити у мирний час, і зовсім інша, якщо потрібно йти під кулі, - каже Ігор.

Але, якщо буде необхідно, майор міліції знову готовий йти служити в АТО. Не вагаючись жодної хвилини. На його думку, треба поставити крапку у цій несправедливій війні.

- Захищати Батьківщину - це обов'язок кожного з нас. Адже у всіх є діти, батьки, дружини, сестри, які мають жити у мирі, - впевнений Ігор Жовноватий.

Саме в цей час на сході країни гартуються справжні герої, якими ми гордимося.

Олена Котик
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські ДАІшники ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ