В Житомирській області чуднівські правоохоронці затримали групу серійних злодіїв

В Житомирській області чуднівські правоохоронці затримали групу серійних злодіїв

17.11.14 16:15 0 632
Близько десятка крадіжок та незаконних заволодінь транспортними засобами вчинили двоє жителів Чуднова, яких нещодавно затримали оперативники карного розшуку райвідділу міліції. Жертвами цинічних злодіїв ставали, як правило, літні люди.

До оселі 60-річного Валерія Миколайовича невідомі проникли пізнього вечора листопада, вийнявши скло у вікні кухні. Чоловік уже відпочивав, коли почув незрозумілий шум в оселі.

- Я живу один, тому спричинити гамір в хаті, крім мене, нікому, - розповідає пенсіонер. – На ту годину я вже ліг відпочивати, але не спав. Коли почув брязкіт, встав з ліжка, взяв ліхтарик та палицю й рушив до дверей.

Господар з силою вдарив по ним, сподіваючись раптово розчахнути, однак не зміг (зопалу чоловік забув, що двері закриті на защіпку).

Але саме цей несподіваний для нічних візитерів удар, певно, й злякав їх, а тому вони поспішили втекти, щоправда, уже через вхідні двері, а не вікно.

З тим господар і залишився до ранку. Лише наступного дня чоловік виявив, що, окрім вибитого вікна кухні, у його домогосподарстві завдано ще шкоди.

- З літньої кухні забрали бідони та електроінструмент, - бідкається пенсіонер. – А на душі від такого зухвальства так гидко, ніби сам вчинив щось погане.

До подвір'я іншого жителя райцентру Миколи Антоновича невідомі пробралися тієї ж ночі.

- Звечора залишив під вікном скутер, потім ще виходив покурити – техніка була, а уранці жінка каже «Нема!», - розповідає чоловік. – Я туди-сюди, справді ніде немає. Тоді я відразу у міліцію дзвоню. Хлопці приїхали швидко, давай розпитувати.

Під час з'ясування всіх обставин та патрулювання райцентру викрадену мототехніку вдалося знайти. Злодії приховали скутер на одній з околиць селища у кукурудзяному полі.

- Міліціонери знайшли мій скутер у той же день, правда, сказали, що він пошкоджений, але після того, як його огляне експерт, мені повернуть мопед. Головне, що знайшли, для мене це дуже важливо.

Майже відразу оперативники встановили й осіб, причетних до цих та ще майже десятку інших злочинів.

Двоє місцевих парубків, обкрадаючи інших, таким чином влаштовували власне безтурботне життя, раніше обоє уже притягувалися до кримінальної відповідальності.

- Ми спочатку у центрі були, там потусувались, - розповідає один із затриманих. – Потім перейшли сюди, пили пиво, а потім я запропонував полізти у хату, бо більш грошей не було… на гульки. Хотілося легко заробити.

Як повідомив начальник Чуднівського РВ УМВС Анатолій Корнієць, нині уже встановлено причетність, принаймні одного з парубків, до кількох крадіжок з проникненням у приміщення та незаконних заволодінь транспортними засобами.

Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Раніше судимий ...

КОМЕНТАРІ