Жителі Ізяславщини стали донорами для українських військових

Жителі Ізяславщини стали донорами для українських військових

18.11.14 10:09 0 657
Майже дві сотні охочих донорів відгукнулись на прохання Ізяславської центральної районної лікарні та КЗОЗ «Хмельницька обласна станція переливання крові» здати кров для потреб української армії. В даний час акція із забору крові проводиться у всіх територіальних громадах Хмельницької області.

13 листопада у приміщенні відділення переливання крові Ізяславської центральної районної лікарні та в приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини міста Ізяслав (дитяча консультація), було надзвичайно велелюдно. Чи не з усіх куточків району люди з'їхалися до райцентру, аби поділитися власною кров'ю з пораненими військовослужбовцями, які проходили службу в зоні АТО, а лікуються у шпиталях та лікарнях нашої країни.

Плануючи цю акцію, організатори дещо хвилювались: чи прийде стільки людей? Та вже о 9 годині стало зрозуміло: зібралося чимало свідомих жителів району із активною громадянською позицією. Вистоюючи черги під кабінетами, люди терпляче проходили всі необхідні попередні медичні обстеження. Хтось мовчки очікував, а хтось жваво обговорював події на сході країни, власне, які і привели цих людей до медичних закладів.

«Кожен повинен розуміти, що ця ніби зовсім маленька справа може врятувати чиєсь життя, - зазначила керівник апарату райдержадміністрації Ольга Манзюк. - Такі заходи надають вагому психологічну підтримку українським військовим, котрі боронять територіальну цілісність України. Таку думку потрібно популяризувати серед населення, адже кожна найменша допомога свідчить про прагнення нації до однієї мети».

Не змогли залишитися осторонь акції і працівники райдержадміністрації, закладів освіти, правоохоронних органів, приватні підприємці, працівники закладів культури та багато інших, тому прийшли здати кров для мужніх героїв, які захищають незалежність нашої Батьківщини. «Ми будемо допомагати їм і кров'ю, і гуманітарною допомогою, і бронежилетами, аби вони вибороли перемогу для країни, аби кожен, хто вклав власну часточку у жадану перемогу, міг пишатися тим, що він – українець» - заявляло чимало із добровільних донорів.

«Про заплановану акцію з забору крові для українських військових оголошували у районній газеті, на сайті райдержадміністрації, в соціальних мережах, через медичних працівників - говорить головний лікар Ізяславського району Олександр Агапій. – На наш заклик допомогти відгукнулося близько двох сотень жителів району. Це свідчить не лише про добре проведену спільну роботу, а й про патріотичну свідомість наших людей, які згуртувалися заради однієї доброї справи».

Організатори акції щиро дякують всім, хто відгукнувся і взяв участь у акції. в країні - важка ситуація, але ми бачимо, що справжніх патріотів у нас дуже багато: хтось воює в АТО, хтось допомагає коштами чи продуктами, а хтось здає кров для поранених.

Ми вдячні людям, які відгукнулися і прийшли, приїхали, аби зробити свій внесок у єдину велику справу. Сподіватимемося, що такої кількості крові не знадобиться нашим солдатам, нехай доля береже їх від ворожих куль, але запас ніколи не буде зайвим,і треба бути готовим до всього.

Це приклад налагодженої співпраці громади та влади. Сподіваємося, такі акції проходитимуть і надалі не лише для військових у зоні АТО, а й для потреб звичайних людей, тих, яким необхідна допомога.

О 16 годині щухли голоси у коридорах медичних закладів, та працівники Хмельницької обласної станції переливання крові завантажили зібраний матеріал у спеціальні сети і залишили Ізяслав. На жаль, не всі охочі цього дня змогли здати кров для поранених військових. Але ті донори-добровольці, повернувшись до своїх домівок, віднині житимуть із усвідомленням того, що день, пережитий у чергах, під медичними кабінетами, минув не дарма. Їхня витримка й патріотична позиція допоможуть нашим хлопцям на сході країни. Вони б'ються за наше життя там, а ми віддаємо часточку себе тут, аби вберегти їхнє .

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку з 19 листопада ...
Наступна новина: Мінекономрозвитку заявляє ...

КОМЕНТАРІ