За тиждень в Україні зафіксовано два випадки насилля щодо журналістів

За тиждень в Україні зафіксовано два випадки насилля щодо журналістів

18.11.14 11:29 0 665
У період із 8 до 14 листопада зафіксовано два випадки порушень свободи слова, в категорії «Фізична агресія», та один випадок в категорії «Цензура. Доступ до інформації».

Про це 17 листопада інформує прес-служба ІМІ.

Як повідомляється, біля Індустріального районного суду Дніпропетровська невідомі особи у формі МВС перешкоджали роботі кількох знімальних груп. Про це повідомила власний кореспондент ТСН у Дніпропетровську Ольга Павловська. Інцидент стався, коли журналісти приїхали висвітлювати винесення вироку екс-голові Зачепилівської райради Олегу Токарю, обвинуваченого у скоєнні ДТП, в результаті якого загинула людина.

У Херсоні «Правий сектор» погрожував покарати журналістів за розміщену інформацію про розпуск організації. Така інформація з’явилася на сторінці партії у соцмережі «Вконтакте».

Прокуратура Миколаївської області приховала інформацію щодо П.І.Б. осіб, які очолювали миколаївську обласну прокуратуру в період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, пославшись на те, що розголошення цієї інформації може нашкодити репутації цих осіб. Так, редактор інтернет-видання Олег Деренюга надіслав в прокуратуру Миколаївської області запит на інформацію щодо осіб, які очолювали та були заступниками прокурора області цей орган в так званий «люстрацій ний період», визначений Законом України «Про очищення влади». Однак, старший прокурор прокуратури Миколаївської області з питань доступу до публічної інформації Ольга Левицька відмовила журналісту в отриманні цієї інформації, заявивши, що це – персональні дані, для поширення яких треба згода самих осіб.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області з ...
Наступна новина: Сотня тернопільських ...

КОМЕНТАРІ