У Львові розпочинається другий етап конкурсу серед юних журналістів «Гостре перо»

У Львові розпочинається другий етап конкурсу серед юних журналістів «Гостре перо»

18.11.14 10:47 0 704
У четвер, 20 листопада, у Львові відбудеться обласний конкурс друкованих видань, газет та шкільних редколегій «Гостре перо».

Про це повідомляють організатори.

«Захід проводиться з метою виявлення молодих талановитих та обдарованих осіб, схильних до журналістики, а також для активізації розвитку шкільних видань, газет та шкільних редколегій, залучення дітей області до змістовного дозвілля», – наголошується у повідомленні.

Як зазначається, конкурс сприятиме знайомству однолітків-однодумців, вдосконаленню їхньої майстерності як юних журналістів та налагодження творчих зв’язків між редакціями шкільних видань.

У конкурсі, який розпочнеться о 10.00 у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, візьмуть участь редколегії учнівських видань Львова та області. Переможців визначатиме журі.

До участі запрошуються слухачі студій, гуртків, учні загальноосвітніх навчальних закладів, які вивчають журналістику та беруть участь у створенні друкованого видання, в роботі кіностудії. Учасниками мають бути учні 9–11 класів (три школяра) та один керівник.

Конкурс проводиться в два етапи: заочний та очний. Заочний етап триває з 8 до 18 листопада. На конкурс подається друковане видання, газета, кіно –, відеоматеріал, підготовлені учнями, в яких наявні:

1. Інформаційний блок про шкільне життя

2. Обговорення молодіжної проблематики

Очний етап відбудеться 20 листопада.

Перший етап очного туру включає презентацію газети, друкованого видання, кіно-, відеоматеріалу тривалістю до 5 хв. Представити матеріали можна буде у вигляді рекламного ролику або унаочненої презентації (мультимедійна комп’ютерна верстка).

Під час другого етапу очного туру представники редколегій візьмуть участь у творчому конкурсі, що передбачає написання есе, інтерв’ю, репортажу (на вибір журі конкурсу). Триває другий етап 45 хв.

Журі оцінює подані на заочний тур конкурсу видання, у яких розміщені роботи, за такими критеріями: актуальність висвітленої теми, дотримання вимог журналістського жанру, якісний рівень матеріалів (грамотність, стилістика, оформлення), дизайн газети (трьох останніх номерів), суспільна значимість кіно-, відеоматеріалів.

Журі оцінює презентації та написані під час конкурсу журналістські матеріали за такими критеріями: змістовність та рівень виконання презентації, актуальність та відповідність тематиці, творчий підхід до висвітлення теми та володіння словом,технічними засобами при підготовці матеріалів; дотримання часових норм.

Переможці конкурсу нагороджуються грамотами оргкомітету та пам’ятними призами. Передбачені також заохочувальні призи.

Заявка на конкурс та три різних примірники друкованих видань подаються до 18 листопада у відділ комунікації та зв’язків з громадськістю Центр творчості дітей та юнацтва Галичини.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбувся ...
Наступна новина: Выбираем весеннюю куртку ...

КОМЕНТАРІ