В Чернівецькій області після місячного перебування в зоні АТО рятувальники повернулися додому

В Чернівецькій області після місячного перебування в зоні АТО рятувальники повернулися додому

18.11.14 10:26 0 675
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій постійно перебувають в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, де виконують роботи по відновленню інфраструктури краю. Зокрема, працівники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області Андрій Гусєв, В’ячеслав Тодощук та Ігор Кілочко впродовж місяця, з 14 жовтня по 14 листопада, перебували у місті Краматорськ Донецької області. За допомогою важкої інженерної техніки рятувальники проводили роботи по укріпленню оборонних споруд та відновленню систем життєзабезпечення.

Після місячного перебування на Сході України, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області повернулися в Чернівці, де їх зустрічали керівники АРЗ СП Управління та колеги-психологи. «Люди, які перебували в зоні бойових дій і повертаються на територію, де панує мир, повинні бути оглянуті рятувальниками-психологами – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко, – адже не легко перелаштуватися до мирного життя після пережитого».

Робота із рятувальниками проводилася у формі індивідуальної та колективної бесід, психологічного консультування та методу активного спостереження. Під час бесіди психологи намагалися відвернути увагу рятувальників від перебування у зоні бойових дій і перелаштувати їх на позитивні емоції від повернення додому. «Виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції не вплинуло негативно на психічний стан працівників» – підсумував Дмитро Горошко. Всім рятувальникам надано 10-денну відпустку.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как найти жилье в Туле и ...
Наступна новина: У Львові відзначили ...

КОМЕНТАРІ