Житомирщина займає І місце в державі по виробництву молока на душу населення

Житомирщина займає І місце в державі по виробництву молока на душу населення

18.11.14 13:15 0 619
Про це йдеться в повідомленні департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Так в усіх категоріях господарств станом на листопад поточного року утримується 199 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі 122,3 тис. голів корів, 189,4 тис. голів свиней та, понад 29 тис. голів овець, 7,2 млн. голів птиці.

З початку 2014 року всіма категоріями господарств вироблено 520,8 тис. тонн молока, що на рівні минулого року, реалізовано на забій 59,8 тис. тонн худоби і птиці в живій вазі, вироблено 524,2 млн. штук яєць, що на 36 мільйонів (7,4%) більше ніж у 2013 році.

За рейтинговими показниками серед областей України Житомирщина по виробництву молока на душу населення посідає перше місце, по виробництву молока – п'яте, по чисельності поголів'я корів – шосте.

Підвищилась продуктивність сільськогосподарських тварин у порівнянні до відповідного періоду минулого року. Середній надій на корову в сільськогосподарських підприємствах області за 10 місяців поточного року склав 3236 кг молока. Середньодобові прирости свиней та великої рогатої худоби на вирощуванні і відгодівлі майже 500 грам.

Для поліпшення племінних і продуктивних якостей великої рогатої худоби молочного напряму з початку року закуплено 628 голів племінних нетелей, у тому числі по імпорту із Чехії, Данії та Польщі 415 голів симентальської, голштинської та породи Джерсі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День Гідності та Свободи ...
Наступна новина: У Луцьку обирають кращого ...

КОМЕНТАРІ