Сергій Машковський: Житомирщина відновить 2 соціальні об’єкти на Луганщині та продовжуватиме надання допомоги

Сергій Машковський: Житомирщина відновить 2 соціальні об’єкти на Луганщині та продовжуватиме надання допомоги

18.11.14 11:04 0 675
У рамках робочого візиту на Луганщину 12-13 листопада голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський разом із депутатом міської ради Михайлом Пухтаєвичем відвідали м. Сєвєродонецьк та м. Попасна, що за декілька кілометрів від території, контрольованої бойовиками.

Керівник області привіз перший 30-тонний вантаж гуманітарної допомоги з Житомирщини на Луганщину. Допомога вже розподілена та передана на станицю Луганську, Попаснянський, Новоайдарівський, Старобельський райони, м. Лисичанськ та інші пункти допомоги, – інформує заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лишик.

Нині на зруйнованих під час військових дій територіях суттєво пошкоджено об'єкти соціальної сфери, житлові будинки та основні заклади, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів. До прикладу, у м. Попасна із 20 тис. мешканців у своїх домівках залишилися менше 11 тис. жителів. 219 житлових будинків зруйновано. 40% будівель без вікон та з пошкодженим дахом. Є приміщення, відновлення яких неможливе. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський особисто оглянув об'єкти у м. Попасна, за відбудову яких візьметься Житомирщина.

Упродовж цього тижня до Луганщини буде відправлена ще одна фура з продуктами харчування для допомоги місцевому населенню, – повідомив керівник області Сергій Машковський. Також Житомирщина благодійно відправить на Луганщину один автомобіль для швидкої допомоги, пункт якої розгромлено бойовиками, та будівельні матеріали для відновлення роботи основних закладів.

«Я їздив на Луганщину не просто, щоб передати гуманітарну допомогу населенню, а взяти під шефство конкретні об'єкти соціальної сфери та відновити їх роботу, що першочергово необхідно для населення», – заявив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

За словами керівника області, Житомирщина допомагатиме відбудувати та відновити роботу 2 соціальних об'єктів м. Попасна – школу і дитячий садочок. На заміну вікон, відбудову даху, стін та інші роботи у підшефних голові облдержадміністрації закладах буде спрямовано близько 400 тис.грн. Сергій Машковський висловив сподівання, що робота над цими об'єктами буде завершена до кінця поточного року. Також з Житомирщини буде передано будівельні матеріали для допомоги у відбудові інших об'єктів, у тому числі спортивної школи.

«Це не останній мій візит на Луганщину. Я докладатиму всіх зусиль, аби якомога раніше діти змогли відвідувати садочки і школи, за відновлення роботи яких взялася Житомирська область. Тільки разом, допомагаючи один одному у скрутну хвилину, ми можемо стати єдиною і незалежною країною», – підкреслив Сергій Машковський.

14 листопада вслід за керівництвом Житомирської області на Луганщину привіз гуманітарну допомогу і голова Сумської облдержадміністрації Іван Баршош. Сумщина також взяла під шефство будівлю, після відбудови якої там буде розміщено Луганський обласний будинок дитини. Очікується активна допомога Луганщині із інших областей України.

Нагадаємо, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко став ініціатором програми відновлення інфраструктури і допомоги територіям, що постраждали від військових дій на сході країни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ