Студенти Житомирщини провели мирну акцію «Голос студентства»

Студенти Житомирщини провели мирну акцію «Голос студентства»

18.11.14 10:08 0 660
У Міжнародний день студентства – 17 листопада – студенти Житомирщини провели мирну урочисту ходу та мітинг під назвою «Голос студентства». Молодь вшанувала пам'ять загиблих героїв Небесної сотні та тих, хто віддав своє життя за мир і свободу на сході держави. Адже Житомирщина понесла одні з найбільших втрат серед регіонів України в зоні проведення антитерористичної операції. Десятки наших військовослужбовців так і не повернулися до рідної домівки, але відтепер їх пам'ятатимуть і шануватимуть як справжніх героїв.

Житомирські студенти ініціювали проведення такої акції та самоорганізувалися. До урочистої ходи та мирного мітингу запросили долучитися і представників обласної та міської ради. Разом із молоддю від майдану С. П. Корольова до площі Соборної крокували заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

Студенти семи навчальних закладів області об'єдналися і відзначили Міжнародний день студентів вшануванням пам'яті загиблих героїв Небесної сотні та військовослужбовців Житомирщини. Близько двох тисяч студентів прийшли на мітинг, попереду урочистої ходи несли кількаметровий прапор України.

«Цей захід – ініціатива виключно студентів. Влада підтримала цю ідею, долучилася та допомогла забезпечити громадський порядок. Студенти завжди були рушійною силою в історії України. Доказом тому є Помаранчева революція та Революція Гідності», – наголосив Ярослав Лагута.

Посадовець висловив сподівання, що такі ініціативи молоді стануть традиційними з відзначення таких дат. Адже поряд стоять свято – Міжнародний день студентства, і пам'ятна дата – річниця початку Революції Гідності.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку з 19 листопада ...

КОМЕНТАРІ