Житомирська область: упродовж доби рятувальники тричі ліквідували загорання сухої трави

Житомирська область: упродовж доби рятувальники тричі ліквідували загорання сухої трави

18.11.14 14:14 0 653
16 листопада о 17:25 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу сухої трави у селі Миколаївка. Про пожежу повідомили мешканці будинків, які розташовані поруч з місцем загорання.

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава площею 4 га, а полум’я швидко розповсюджується у сторону житлових будинків. Завдяки вправним діям вогнеборців не було допущено перекидання полум’я на житло, локалізувавши пожежу о 18:24. Остаточна ліквідація пригоди відбулася о 20:00. Загиблих та травмованих немає.

Цього ж дня пожежні області ліквідували загорання сухої трави ще у Баранівському районі та у місті Малин, на загальній площі близько 3,5 га. Ймовірні причини таких загорянь досить таки передбачувані – це необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття та недбало кинутий недопалок тощо.

Загалом з початку року в області вже зафіксовано 385 пожеж у природних екосистемах, з них 321 – це випадки займання сухостою на відкритих територіях.

З огляду на це, Управління ДСНС Житомирщини вкотре наголошує на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях. Перед тим як проводити спалювальні очисні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та принести шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ