Відбулося публічне представлення та обговорення проекту Програми розвитку транскордонного співробітництва міста Луцьк та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки

Відбулося публічне представлення та обговорення проекту Програми розвитку транскордонного співробітництва міста Луцьк та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки

18.11.14 12:49 0 678
У конференц-залі департаменту «Центр надання адміністративних послуг у Луцьку» відбулося публічне представлення та обговорення проекту Програми розвитку транскордонного співробітництва міста Луцьк та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки. У заході взяли участь міський голова Микола Романюк, заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, координатори проектів, що реалізуються виконавчим комітетом міської ради, представники громадськості та ЗМІ. Присутні мали можливість ознайомитися з напрацюваннями у сфері міжнародного співробітництва та грантових проектів у 2013-2014 роках.

Микола Романюк поінформував про результати залучення грантових коштів та їх освоєння. У своєму виступі він акцентував на важливості інвестицій та грантів для розвитку міста, адже бюджетні кошти, перш за все, використовуються для забезпечення життєдіяльності міста. Він детальніше розповів про ряд проектів, які успішно реалізуються завдяки співпраці громадських організацій, влади, донорів. Прикладом цього є проект «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», який реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, проект «Транскордонна взаємодія для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні» та інші, які реалізуються в рамках цієї ж Програми. Завдяки міжнародній співпраці, залученню грантових коштів вдалося вирішити ряд соціальних питань, охорони навколишнього середовища, енергозбереження, культури і спорту. “Дякую усім, хто працює над залученням коштів Європейського Союзу для розвитку міста. Ми будемо й надалі співфінансувати програми, важливі для міста. Адже ми всі працюємо на благо громади”, - ­ сказав міський голова.

Тарас Яковлев зупинився на семи проектах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, які дали змогу залучити для міста 9 мільйонів гривень. Серед них «S.O.S. – безпечне співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ», який дасть змогу покращити екологічну ситуації та підвищити рівень безпеки мешканців і гостей міст Львова, Любліна, Луцька та Івано-Франківська шляхом вдосконалення механізму регулювання чисельності та охорони безпритульних тварин і підвищення рівня свідомості населення та інші. Крім того розповів про інші джерела залучення коштів для потреб міста. Зокрема, про запровадження енергоощадних технологій в освітніх закладах на 4 мільйони гривень завдяки реалізації програми НЕФКО та про співпрацю з Європейським Банком Реконструкції і Розвитку. Завдяки Кредиту ЄБРР буде проведена ліквідація підвальних котелень та підключення будинків до загальної тепломережі, здійснюватиметься заміна застарілих котлів, формування диспетчерського центру для дистанційного керування і моніторингу теплопостачання, який також підвищить якість надання послуг кінцевим споживачам.

Віра Кудрявцева презентувала Програму міжнародного співробітництва та залучення міжнародної технічної допомоги на 2015-2016 роки.

Основою Програми є система заходів, виконання яких повинно створити сприятливі умови для поглиблення транскордонного та міжрегіонального співробітництва, реалізації євроінтеграційної політики, отримання та освоєння міжнародної технічної допомоги.

Впровадження Програми передбачається за такими основними напрямами:

– забезпечення співпраці з містами-партнерами за кордоном в рамках укладених угод;

– пошук нових партнерських міст у країнах-членах «Вишеградської четвірки» та країнах Західної Європи;

– розвиток і поглиблення міжнародного співробітництва у пріоритетних сферах (місцеве самоврядування, освіта, культура, туризм, спорт, екологія та енергозбереження, інвестиції та підтримка малого і середнього бізнесу);

– проведення заходів євроінтеграційного характеру;

– налагодження, розвиток та поглиблення співпраці з дипломатичними представництвами іноземних держав;

– посилення співпраці з Представництвом ЄС в Україні;

– робота щодо залучення та освоєння міжнародної технічної допомоги;

– співпраця з організаціями закордонних українців.

Загальний обсяг Програми становить 28 339 660, 33 грн. Обсяг видатків на виконання Програми з міського бюджету становитиме, у тому числі за роками: 2015 рік – 7 762 102, 66 грн (з них 3 286 026,73 грн буде компенсовано у 2015 році як заключна виплата згідно грантових контрактів), 2016 рік – 510 тис. грн. Обсяг надходжень на виконання Програми з інших джерел становитиме: 2015 рік – 20 032 557, 67 грн, 2016 рік – 35 тис. грн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Вінничині працівники ...

КОМЕНТАРІ