Колекціонування зброї для прикарпатця завершилося кримінальним провадженням

Колекціонування зброї для прикарпатця завершилося кримінальним провадженням

18.11.14 17:04 0 672
Його фігурантом став 38-річний житель Тисменицького району. У помешканні чоловіка правоохоронці вилучили цілий арсенал різноманітної зброї та боєприпасів.

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України, розпочатому працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області, було проведено санкціонований обшук у будинку мешканця приміського села. Як розповів заступник начальника УБОЗ підполковник міліції Василь Христін, в різних приміщеннях правоохоронці виявили та вилучили 14 одиниць зброї як мисливської гладкоствольної, так і нарізної. Виявилося, що усе це зберігалося або без відповідних дозволів, або такі дозвільні документи були протерміновані.

Також зі сховків оперативники дістали понад півтисячі боєприпасів різного калібру, серед яких був й снаряд від БМП, та дві банки з порохом вагою 300 грамів. Наразі походження усього вилученого підпільного арсеналу з'ясовується.

Вилучені з незаконного володіння зброю та набої наразі досліджують фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.

Принагідно нагадаємо, що законодавством передбачено відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Санкція названої вище статті передбачає ув'язнення на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області в ...

КОМЕНТАРІ