У Рівненській області якщо буде робота для селян - збережеться й село

У Рівненській області якщо буде робота для селян - збережеться й село

18.11.14 10:44 0 735
Відродження українського села – найважливіше завдання держави. Саме під таким гаслом у Корецькому районному центрі зайнятості відбувся семінар для жителів сільської місцевості «Служба зайнятості –працівникам села», приурочений до професійного свята аграріїв.

У заході взяли участь начальник управління агропромислового розвитку Корецької РДА Я.Кубай та сільгоспвиробники, які працюють на території Корецького району. Основне проблемне питання, яке розглядалося, – можливості державної служби зайнятості у забезпеченні потреби роботодавців агропромислового комплексу у кваліфікованих кадрах.

Провідною галуззю економіки Корецького району є сільське господарство. На обліку в центрі зайнятості перебуває 233 мешканці сільської місцевості (частина з них була залучена до участі в семінарі), що більше половини зареєстрованих безробітних. Саме ця категорія населення є найбільш вразливою, оскільки кількість робочих місць в місцевих сільгосппідприємствах обмежена, а їздити на роботу в місто буває досить складно. Міському жителю переїхати до іншого міста на заробітки простіше, а селянин тримає домашнє господарство, яке потребує постійного догляду. Зайнятися власною справою люди часто не наважуються.

Саме ці проблеми й обговорили на заході, а водночас отримали інформацію про послуги служби зайнятості, професії, які користуються попитом на місцевому ринку праці, підприємства, які функціонують на території району, потребу в кадрах та перспективи створення робочих місць, напрями підприємницької діяльності в аграрній місцевості.

Зустріч селян з представниками сільгосппідприємств пройшла у форматі відвертої розмови. В ній звучали стурбованість відсутністю роботи на селі, легальної зайнятості, порушеннями трудового законодавства з боку роботодавців. Роботодавці всіх уважно вислухали та визначили шляхи вирішення багатьох проблемних питань.

Учасники отримали від фахівців центру зайнятості рекомендації: «Якщо мало вакансій у сільській місцевості – намагайтеся знайти роботу в місті. Якщо не маєте потрібної професії – її можна отримати, і служба зайнятості Вам в цьому допоможе. Якщо не маєте можливості знайти роботу – є можливість започаткувати власну справу і перетворити селянське присадибне господарство у підприємницьку структуру. Вихід завжди знайдеться, якщо його шукати.»

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найсильніші дзюдоїсти - ...
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ