У Рівненській області щоб добре обдумати свій професійний вибір

У Рівненській області щоб добре обдумати свій професійний вибір

18.11.14 16:18 0 718
У ярмарку професій та освітніх програм, організованому Гощанським районним центром зайнятості, взяло участь майже 400 учнів з 24 шкіл району.

Мине ще декілька місяців і випускникам загальноосвітніх шкіл необхідно буде зробити остаточний вибір – обрати професію до душі і розпочати самостійне життя. Відомо, що вибір буває вдалим лише за двох умов – якщо уважно слухати голос серця та осмислити якомога більше інформації.

Вже багато років Гощанський центр зайнятості спільно з відділами освіти, культури та районним Центром соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді організовує ярмарок професій та освітніх програм для випускників загальноосвітніх шкіл. Цей захід дає школярам можливість ознайомитися з умовами вступу до обраного навчального закладу, поспілкуватися з його представниками, адже важливо серед різноманітних закладів знайти солідні, перспективні та здатні дати міцні і достатні знання.

Не стало винятком і 13 листопада поточного року, коли в приміщенні районного об'єднання культури та дозвілля на черговий профорієнтаційний захід зібралися старшокласники району та їх батьки. Вони могли отримати цікаву інформацію від представників 20 вищих навчальних закладів нашої та сусідніх областей. Із зацікавленням учасники заходу оглянули виставку виробів слухачів Гощанської філії Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ця презентація вочевидь підтвердила, що служба зайнятості має можливість не тільки забезпечити матеріальну підтримку на випадок безробіття, а й безкоштовно організовує навчання за досить широким спектром затребуваних та перспективних спеціальностей.

Учнівській молоді було запропоновано дізнатися про свою професійну спрямованість за допомогою діагностичного обстеження, яке провели психологи шкіл та соціальної служби молоді. Цією послугою скористалося близько 150 учнів. З інтересом присутні переглянули фільми про послуги центру зайнятості та можливості отримати робітничі професії у навчальних закладах служби.

Пленарна частина заходу розпочалася з хвилюючого перегляду відеопрезентації «Зона АТО – Східний фронт», яка розповідає про воїнів з Гощанщини, та вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих земляків.

Завершився ярмарок привітаннями та побажаннями правильно обрати свій професійний шлях від заступника голови райдержадміністрації Юрія Ястремського, керуючого справами районної ради Юрія Марчука та директора центру зайнятості Петра Зубкевича, які й дали старт турніру знавців професій. У цьому пізнавально-розважальному заході взяли участь 4 команди: «КУК» (Гощанська гімназія) презентували професію кухаря; «Торгаші» (Посягвівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – професію продавця; «Сміхотерапія» (Синівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – професію лікаря; «Диски» (Рясницький НВК) – професію вчитель. Використовуючи різні жанри мистецтва, команди у безкомпромісній боротьбі змагалися на кращу презентацію обраної професії. Оцінювало майстерність команд представницьке журі у складі: завідувачки методичним кабінетом Галини Гончарової, заступника завідувачки методичним кабінетом Віри Бандури, головного спеціаліста відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Юлії Богатирчук, головного спеціаліста Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольги Книш та працівника культури Галини Чернюк.

Глядачі в залі активно вболівали і бурхливими оплесками реагували на вдалі жарти чи сценки «самодіяльних акторів». Переможці та активні учасники цього дійства отримали в нагороду призи від центру зайнятості.

Порадували присутніх своїм мистецтвом й учасники художньої самодіяльності. На завершення заходу присутні в залі з піднесенням виконали Гімн України в інструментальному супроводі.

Захід пройшов вдало. В очах школярів було видно неабияку зацікавленість, адже вони скористалися нагодою в один день поспілкуватися з однолітками та отримати детальну інформацію від представників служби зайнятості та освітніх закладів, щоб добре обдумати свій професійний вибір.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Балотеллі в Наполі не ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ