Медики-волонтери з усієї України демонстрували,чого навчилися під час вишколу на Тернопільщині

Медики-волонтери з усієї України демонстрували,чого навчилися під час вишколу на Тернопільщині

18.11.14 15:06 0 591
У рамках Всеукраїнського збору-вишколу медиків-волонтерів, який тривав на території навчально-оздоровчого комплексу ТДМУ ім. І. Я Горбачевського «Червона калина» у смт. Дружба Теребовлянського району з 14 по 16 листопада, провели стрес-тест – відпрацювання практичних навиків, отриманих під час вишколу на «умовному» полі бою, під звуки пострілів холостими набоями, шумовими та димовими гранатами.

Збір–вишкіл зібрав близько 80 медиків-волонтерів з різних областей України. Провели такий захід з ініціативи громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» та за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Основною метою вишколу була підготовка фахівців, які б володіли навиками надання першої домедичної допомоги, зуміли організувати надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях та в разі необхідності керували б мобільними медичними пунктами і службами на полі бою.

Учасники заходу отримали сертифікати проходження медичних навчань. Під час офіційного закриття вишколу заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра подякував організаторам і наголосив, що у теперішніх умовах проведення такого заходу є просто необхідним.

«Збір-вишкіл медиків-волонтерів – це ще один крок до нашої спільної перемоги над ворогом, - наголосив Леонід Олексійович. – Адже надавати домедичну допомогу повинні вміти всі, особливо . Сподіваюся, знання, навики і вміння, отримані під час вишколу, пригодяться кожному з вас та допоможуть зберегти життя наших бійців на передовій».

За активну участь в організації та проведенні «Всеукраїнського збору-вишколу медиків-волонтерів» Леонід Олексійович відзначив грамотами обласної адміністрацій членів громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» Олексія Андрійчука, Олександра Башту, Арсена Гудиму, Оксану Заграбелюк, Антона Рекуша, Андрія Салагорника, Івана Свачія, Юрія Свідерського, Ірину Токарчук, Віктора Шацького, Олену Якимчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналісти та експерти ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ