На Тернопіллі розпочали виплату щомісячної адресної допомоги переселеним

На Тернопіллі розпочали виплату щомісячної адресної допомоги переселеним

18.11.14 14:37 0 641
Тимчасово переселеним громадянам, які проживають на Тернопільщині, розпочали виплату щомісячної адресної допомоги на компенсацію проживання та оплати житлово-комунальних послуг. Таку допомогу на призначили 491 сім'ї переселених осіб, повідомив 17 листопада на апаратній нараді під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

«Наразі виплачуємо допомогу, яку призначили за жовтень, - зазначив він. – Загальний розмір її становить 116 тисяч гривень. За листопад виплачуватимемо кошти дещо згодом».

Загалом, на Тернопільщині станом на 17 листопада проживає 1777 переселених громадян. Очікують зростання їх кількості. Це пов'язано із припиненням з грудня отримання соціальних виплат на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Усі проблемні питання щодо переселенців ми вирішуємо оперативно, - додав начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей. – Зокрема, уже з'ясували подальше проживання сім'ї, яку тимчасово поселили у Тернопільському обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт. Люди знайшли трьохкімнатну квартиру, яку будуть орендувати. Послуги у пошуку житла безкоштовно надала агенція нерухомості. Відтак, жителі міста готуються до переїзду. Їм призначатимуть адресну допомогу для компенсації на оплату проживання. Тож дане питання можна вважати закритим».

Забезпечення житлом переселених – одне з найактуальніших питань на сьогоднішній час.

«Усі переселені забезпечені помешканнями із належними умовами, - зазначив Іван Крисак. – Та безкоштовне проживання в державних установах для працевлаштованих осіб – явище тимчасове. Зокрема, у даному соціальному гуртожитку сім'я могла перебувати лише три місяці. Переселені громадяни мають право подати заяву для отримання адресної щомісячної допомоги. Це і є компенсація витрат на оренду житла».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Слідчі з Хмельниччини ...

КОМЕНТАРІ