Тернопілля: «Обласна рада вітає та підтримує усі починання місцевих громад. У тому числі їх участь у ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

Тернопілля: «Обласна рада вітає та підтримує усі починання місцевих громад. У тому числі їх участь у ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

18.11.14 12:08 0 648
На цьому наголосив перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський під час прес-конференції, присвяченій початку третьої фази Проекту в області. На питання журналістів відповідали заступник голови ОДА Леонід Бицюра, Галина Воляник, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської обласної державної адміністрації та Ігор Стефанів, координатор Тернопільського обласного ресурсного центру громад.

Нагадаємо, угода про партнерство між Тернопільською обласною радою, Тернопільською обласною державною адміністрацією та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй щодо реалізації в області третьої фази Проекту була підписана 9 жовтня 2014 року з метою мобілізації місцевих громад, органів державної влади та місцевого самоврядування для прийняття спільних рішень та розподілу ресурсів з метою поліпшення життєдіяльності краю.

Учасники пре-конференції розповіли представникам ЗМІ про пропозиції від районів області щодо можливостей участі у третій фазі проекту МРГ, наявного потенціалу, готовності до співфінансування пропозицій громад та про методику оцінки та відбору. Як вже повідомлялось раніше, затверджено список районів і розпочато впровадження Проекту. До списку увійшли Бережанський, Борщівський, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Кременецький, Ланівецький, Підволочиський, Теребовлянський. Визначено також три резервні райони: Бучацький, Чортківський, Монастириський. На райони, що брали участь у першій та другій фазі, виділяється по 25 тисяч доларів, на інші – по 40 тисяч.

Як зазначив Сергій Тарашевський: «Не може не тішити й те, що місцеві громади активізуються та урізноманітнюють шляхи вирішення проблем своїх населених пунктів. Саме участь у проекті спонукає їх не лише сподіватись на допомогу ООН та ЄС, виділення коштів із обласного, районного бюджетів, а й самостійно, у зв'язку із принципом співфінансування, долучитись до розв'язання тих чи інших завдань свого населеного пункту. Це сприяє до росту відповідальності за долю власного села, селища, міста. Переконаний, що ІІІ фаза проекту в області пройде успішно».

Підбиваючи підсумки, учасники прес-конференції підкреслили те, що Тернопільщина одна з перших областей в Україні відгукнулася на пропозиції участі у Проекті. «Реалізація спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в Тернопільській області протягом 2008-2014 років продемонструвала зацікавленість більшості громад та місцевої влади у співпраці з Проектом, використовуючи запропоновані підходи до мобілізації громад, забезпечення співфінансування та впровадження місцевих ініціатив.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: від лихоманки ебола ...
Наступна новина: На Житомирщині пройдуть ...

КОМЕНТАРІ