Мінсоцполітики заявляє про одержання допомоги 91 сім'єю загиблих на Майдані

Мінсоцполітики заявляє про одержання допомоги 91 сім'єю загиблих на Майдані

18.11.14 14:02 0 717
Міністерство соціальної політики заявляє, що 91 сім’я загиблих на Майдані активістів одержали одноразову допомогу. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

« ми маємо 100 осіб, які є героями Небесної Сотні. Остання людина приєдналася до цього переліку 13 жовтня поточного року. 91 уповноважена особа з сімей загиблих отримала таку допомогу – це 121 800 гривень», – зазначила Денісова, додавши, що у трьох випадках члени сімей загиблих активістів ще не узгодили уповноваженого представника.

Крім того, за словами міністра, є 5 загиблих, які включені до списку Небесної Сотні, але у них відсутні члени сім`ї, на яких поширюється право отримати допомогу від уряду.

Денисова зазначила, що також здійснюються виплати за отримання під час акцій протесту на Майдані тяжких тілесних ушкоджень.

«Згідно з постановою Кабміну списки на таку допомогу формує Міністерство охорони здоров’я. Допомога виплачується у 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму (60900 гривень). У списках визначено 42 особи, 23 особи таку допомогу отримали. 19 осіб поінформовані, але ще не зверталися, і ми дуже просимо, щоб вони звернулися до управління соцзахисту за місцем свого проживання і таку допомогу отримали», – заявила міністр.

21 лютого Верховна Рада прийняла законз «Про державну допомогу постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей». На виконання цього закону Кабмін розробив та затвердив порядок виплати такої матеріальної допомоги сім’ям загиблих на Майдані активістів та затвердив перелік необхідних документів, які потрібно надати для її отримання.

Відповідно до цього порядку, зокрема, визначено, що одноразова грошова допомога надається членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадянського протесту, а у зв’язку з втратою годувальника призначається доплата до пенсій.

У вересні Кабмін виділив 2,8 мільйона гривень допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження в акціях протесту в листопаді-лютому.

1 жовтня Кабмін виділив Мінсоцполітики додатково 365,4 тисяч гривень для надання одноразової допомоги сім’ям загиблих у масових акціях протесту.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею». Крім того, сотні учасників протесту в Києві отримали поранення.

За словами Генпрокурора Віталія Яреми, до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників протестів на Майдані. До відповідальності притягнуто 5 працівників ДАІ, у провадженні перебуває ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції. Ярема зазначив, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській та активістів у Маріїнському парку на вулиці Грушевського.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернігів: Дорогі друзі!

КОМЕНТАРІ