США: від лихоманки ебола помер лікар зі Сьєрра-Леоне

США: від лихоманки ебола помер лікар зі Сьєрра-Леоне

18.11.14 12:08 0 808
В американському штаті Небраска від лихоманки ебола помер лікар зі Сьєрра-Леоне Мартін Салія. Це друга смерть у США через цю лихоманку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Салія був доставлений у лікарню Небраски у суботу. У нього виявлялися гострі симптоми захворювання, включаючи печінкову недостатність і ускладнення дихання. Лікарі повідомили, що зробили все можливе для лікування африканця. Мартін Салія був евакуйований з Сьєрра-Леоне на прохання дружини-американки, яка погодилася оплатити всі витрати.

У Сьєрра-Леоне у нього діагностували вірус еболи, але початковий аналіз, проведений у США, дав негативний результат. Але повторний тест, зроблений 10 листопада, засвідчив наявність вірусу і він був шпиталізований.

Салія став третім пацієнтом, якого лікували від лихоманки ебола у госпіталі штату Небраска. Двоє інших пацієнтів заразилися у Ліберії та їх змогли врятувати.

12 листопада Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що число загиблих унаслідок спалаху еболи у трьох найбільш потерпілих країнах Західної Африки – Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне – перевищила п’ять тисяч.

Хвороба ебола, яку викликає однойменний вірус ебола, призводить до гарячки й сильного болю, блювоти і проносу, порушення функції печінки й нирок і в деяких випадках до внутрішніх і зовнішніх крововиливів. Упродовж тижня-двох настає смерть майже в половини хворих. Дієвих вакцин і лікування наразі не існує.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ