Лікарі-хірурги Хмельницької області ознайомилися з новими методами у наданні хірургічної допомоги

Лікарі-хірурги Хмельницької області ознайомилися з новими методами у наданні хірургічної допомоги

19.11.14 13:23 0 654
Днями відбулося засідання хірургічного товариства Хмельницької області, на якому проаналізували роботу хірургічної служби за 9 місяців поточного року та обговорили найактуальніші питання надання хірургічної допомоги.

Також учасники засідання дізналися про нові досягнення у хірургії, зокрема - малоінвазивні технології оперативного втручання та нову методику у діагностуванні гострих хірургічних патологій.

Наукові дослідження з розглядом клінічних випадків для лікарів представили відомі науковці та провідні хірурги області.

Зокрема, доктор медичних наук, професор Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова С.Д. Хіміч прочитав лекцію на тему «Парадокси лікування інфекційних захворювань м'яких тканин у пацієнтів із зайвою вагою».

Про нові методи в інтегральному харчуванні у хірургії розповів лікар-анестезіолог-реаніматолог Хмельницької обласної лікарні К.Ю. Креньов.

З хірургічним лікуванням ускладнень гострого панкреатиту, а саме – повної панкреатичної нориці – колег ознайомив хірург Хмельницької обласної лікарні С.А. Суходоля.

Для учасників засідання відеоматеріали з новими дослідженнями у хірургії з останніх медичних наукових форумів підготував викладач Хмельницького медичного училища С. Микитюк.

Хірурги ознайомилися і зі слайдами з АТО - де зверталася увага на специфіку надання хірургічної допомоги учасникам антитерористичної операції з вогнепальними пораненнями, зокрема - при венозних та артеріальних ушкодженнях.

Також лікарі обмінялися інформацією про нові сучасні технології у хірургічній практиці, поділилися досвідом роботи та отримали консультації науковців.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ