На Хмельниччині рятувальники навчали школярів правил поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій

На Хмельниччині рятувальники навчали школярів правил поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій

19.11.14 09:27 0 628
18 листопада школярі Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 доторкнулися до пожежно-рятувальної справи, адже до них у гості завітали працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На шкільний майданчик заїхав пожежно-рятувальний автомобіль, який миттю оточили першокласники. Малеча з цікавістю розглядала не лише рятувальників, але й спорядження та оснащення, яке діставали вогнеборці з червоного авто. Вогнеборці демонстрували та розповідали про те, як їм доводиться працювати у задимленому середовищі, навчали правилам користування вогнегасником, дозволили власноруч подати воду з пожежного ствола.

Начальник караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький Євген Решодько, якого так захопливо слухала малеча, після проведеного заходу розповів, що школярі повинні знати, як діяти у разі виникнення пожежі, правила користування електропобутовими приладами, тощо. Саме для того він ознайомив школярів із можливостями пожежної техніки, обладнання, що допомагає вогнеборцям гасити пожежі та ліквідовувати різні надзвичайні події.

Продовжився захід у актовому залі навчального закладу, де на старшокласників вже чекали представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. Методист Центру Аліна Рефель розповіла школярам про те, як зберігати спокій у непрості часи, про правила поведінки, якщо вас взяли в заручники, а також, якщо навколо стріляють. Хлопці та дівчата мали чудову нагоду переглянути навчальний фільмпро небезпечні знахідки, з якого дізнались корисну інформацію про наслідки необережного поводження з ними.

Восьмикласник Роман після пізнавального уроку зауважив, що давно хотів дізнатися, як поводитися у незвичних та нестандартних ситуаціях про які розповіли рятувальники, і надалі знатиме, як діяти, якщо вони стануться. Його однокласниця Марія, розповіла, що інформація, яку почерпнула, є надзвичайно важливою та актуальною, зважаючи на складну ситуацію в країні.

Під час заходу школярі та педколектив отримали застережливі пам’ятки та листівки. А наостанок, рятувальники звернулися до школярів із напутнім словом, та закликали бути обережними, адже це може коштувати життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині буде ...
Наступна новина: Міністерство фінансів ...

КОМЕНТАРІ