У Хмельницькому пам'ять жертв ДТП вшанували автопробігом

У Хмельницькому пам'ять жертв ДТП вшанували автопробігом

19.11.14 14:38 0 661
УДАІ УМВС України в Хмельницькій області спільно з громадською організацією «Хмельницький Автолюбительський Клуб» у Всесвітній день пам'яті жертв ДТП влаштували автопробіг.

Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Вшановувати пам'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace» у 1993 році. За п'ять років потому День пам'яті вийшов за межі Європи і його почали відзначати на інших континентах, а в 2005 році у своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам'яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.

На Хмельниччині також вшанували пам'ять жертв ДТП. Державтоінспекція спільно з громадською організацією «Хмельницький Автолюбительський Клуб» в пам'ять про загиблих організували автопробіг вулицями обласного центру.

— Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабів смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім'ям, які зазнали тяжких втрат, — каже начальник УДАІ УМВС України в Хмельницькій області Дмитро Кийов.

Автопробіг завершився на центральній площі Хмельницького, де біля монументу «Віра. Надія. Любов» усі небайдужі запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували загиблих у дорожньо-транспортних пригодах.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маленькі львів'яни ...
Наступна новина: Буковинським міліціонерам ...

КОМЕНТАРІ