На Хмельниччині довірливий кам'янчанин збагатив шахрая майже на десять тисяч гривень

На Хмельниччині довірливий кам'янчанин збагатив шахрая майже на десять тисяч гривень

19.11.14 08:08 0 661
Чоловік став жертвою розіграшу досить поширеної шахрайської схеми. Йому зателефонував незнайомий чоловік, представився працівником банку і повідомив, що в обслуговуванні карток відбулись зміни. Далі потерпілий під керівництвом «спеціаліста» здійснив з карткою певні маніпуляції, а насправді — перерахував шахраєві майже 10 тисяч гривень.

Днями до 50-річного мешканця Кам'янця-Подільського зателефонував невідомий чоловік та представився оператором банку. Службовець повідомив, що в обслуговуванні кредитних карток клієнтів банку відбулись зміни, і він телефонує всім по черзі, аби проінформувати. Кожен клієнт повинен здійснити певні операції за допомогою банкомату, щоб надалі мати доступ до наявних коштів.

«Помічник» швиденько розповів, що і як, а потім запропонував особисто проконсультувати клієнта, аби той не наробив помилок. Спантеличений дзвінком кам'янчанин погодився, тим більше, він знаходився в декількох метрах від банкомату. Потерпілий чітко виконав усі вказівки співрозмовника, та насправді не розблокував свою картку, а власноруч перерахував аферистові майже 10 тисяч гривень. Поглянувши на баланс, чоловік зрозумів, що став жертвою шахрая, тож одразу звернувся до міліції.

— Наразі за фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Кам'янець-Подільського міського відділу міліції Віталій Козярук. — Вкотре звертаюсь до кам'янчан з проханням бути уважними та обережними. Аби не стати жертвою мобільних шахраїв, запам'ятайте, нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо у телефонному режимі. Та якщо ж ви все-таки стали через власну необачність жертвою шахраїв — негайно звертайтеся до міліції. Чим раніше ви повідомите про злочин, тим більша ймовірність того, що правоохоронці знайдуть шахрая.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: шахраї ...
Наступна новина: На Тернопіллі піротехніки ...

КОМЕНТАРІ