Американські астрономи зафіксували у космосі таємний російський об’єкт,– ЗМІ

Американські астрономи зафіксували у космосі таємний російський об’єкт,– ЗМІ

19.11.14 10:46 0 642
Західні астрономи і фахівці американської розвідслужби NORAD вивчають космічний об'єкт, який, за їхніми даними, запустила Росія у травні. Фахівці досі не можуть визначити, з якою метою він на орбіті.

Як повідомляє видання Financial Times, незрозумілий об’єкт під назвою 2014-28Е спостерігачі спочатку сприйняли за космічне сміття. Потім з’явилася версія, що об’єкт, який опинився в космосі разом з трьома супутниками «Роднік-С», які запущені 23 травня ракетою «Рокот» з космодрому Плесецьк, необхідний для їх ремонту.

Однак, оскільки російські військово-космічні війська 23 травня не повідомляли про запуск у космос четвертого об’єкта, з часом з’явилася версія, що йдеться про військовий об’єкт, який може бути загрозою для інших супутників. Тим більше, що Міністерство оборони Росії ситуацію не коментує.

За словами експерта в області космічної безпеки Патрісії Льюїс з дослідницького центру Чатем Хаус, у припущеннях, що це російський об’єкт, немає нічого дивного: «Що б це не було, виглядає воно як частина якогось експерименту. Об’єкт може виявитися як цивільним, так і військовим. І було б дивно, якби військові не займалися такими речами. Кібератаки на супутники вже є реальністю», повідомляє РБК.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: на 16,4 млн ...
Наступна новина: У Житомирі обговорювали «Як ...

КОМЕНТАРІ