79% офісних працівників люблять колег,– опитування

79% офісних працівників люблять колег,– опитування

19.11.14 08:35 0 697
Четверо з п'яти офісних співробітників відчувають симпатію до своїх колег. А налагодити теплі стосунки в колективі допоможе робота над спільними проектами.

Про свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, проведеного в жовтні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1476 респондентів.

79% «білих комірців» в Україні люблять своїх колег. Складні часи об’єднують: за рік тих, хто поставив під сумнів свою любов до колег, стало менше. Так, кожен четвертий у 2013 році зізнався, що не відчуває симпатії до колег. У 2014 тільки кожен п’ятий більш чи менш упевнено заявив, що не любить колег.

Це пояснюється тим, що, за даними опитування hh.ua, в кожній четвертій компанії співробітники змогли лишитися поза політикою. Ще в 44% офісів однаково оцінюють ситуацію, а тому навіть більше згуртувалися довкола подій, що відбуваються. Іншими словами, події минулого року й активне обговорення соціальних потрясінь на роботі в більшості випадків не стали приводом для конфліктів і неприязного ставлення поміж колегами.

У 2013 році приводом для теплих почуттів на роботі передусім була дружба між колегами. Тепер багато хто зближається з колегами у процесі вирішення робочих питань. У 2013 році 38% опитаних до друзів по роботі ставилися з особливою теплотою. Через рік таких стало 24%. А ось тих, кого зближує робочий процес, стало 27% у порівнянні з 21% в 2013. Також збільшилась кількість лояльних до всіх або до більшості колег (з 20% до 26%).

Серед тих, хто не любить своїх колег, 38% взагалі не вважають, що співробітників треба любити. Ще 29% могли би виявляти емоції, якби їм пощастило працювати в більш приємному колективі. Цікаво, що кожен десятий у відсутності довіри звинувачує інших. І в кожній десятій компанії просто не заведено показувати свої почуття на роботі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зі сльозами радості та ...

КОМЕНТАРІ