Буковинським міліціонерам знадобилося менше години,аби викрити буковинця,котрий обкрадав автомобілі

Буковинським міліціонерам знадобилося менше години,аби викрити буковинця,котрий обкрадав автомобілі

19.11.14 14:39 0 625
Двоє мешканців Сокирянського району залишили незамкненими свої транспорті засоби біля господарств і стали жертвами крадія. Їхній земляк скористався безпечністю власників та поцупив майно із автомобілів на суму майже 3 тисячі гривень.

До Сокирянського райвідділу міліції звернулися двоє мешканців райцентру. 66-річний чоловік розповів, що з його автомобіля зникли акумуляторна батарея, запасне колесо, насос та набір ключів. Інший заявник повідомив, що з його транспортного засобу невідомий поцупив теж акумуляторну батарею та автомобільну шину з диском.

На місце злочину одразу виїхали співробітники слідчо-оперативної групи та карного розшуку райвідділу міліції. Правоохоронці провели першочергові заходи, серед яких обстеження території, огляд транспортного засобу. Детально опитали потерпілого та сусідів. У результаті впродовж години вдалося встановити особу зловмисника. Ним виявився 25-річний місцевий житель.

Молодик раніше притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Однак відбування покарання у місцях позбавлення волі, на жаль, не допомогло стати на шлях виправлення. Тепер йому доведеться відповідати за чергові злочини.

Стосовно зловмисника відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Хлопцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

А правоохоронці радять водіям дотримуватись декількох правил, котрі убезпечать від автомобільних крадіїв. Якщо ви виходити із автомобіля навіть на хвилину, варто ховати чи забирати із собою цінності з салону та блокувати двері. Обладнайте автомобіль сигналізацією. У нічний час не залишайте транспортний засіб у дворах, а ставите його у гараж чи на платну стоянку. Адже більшість спонтанних крадіжок вчиняються саме через те, що автовласники безпечні та самі провокують злодія.

Якщо Вас вже ж обікрали, тож негайно телефонуйте на «102». Оперативне повідомлення у рази підвищує ймовірність викриття зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому ...
Наступна новина: рятувальники ліквідували ...

КОМЕНТАРІ