Волинь: перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев взяв участь в Координаційній раді «Західне Полісся»

Волинь: перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев взяв участь в Координаційній раді «Західне Полісся»

19.11.14 12:31 0 653
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев взяв участь в засіданні Координаційної Ради транскордонного українсько-білорусько-польського біосферного резервату «Західне Полісся», 13 листопада.

Під час тристоронніх нарад представники з України, Польщі та Білорусі обговорили питання розвитку екотуризму, обмінялися досвідом у сфері управління природоохоронними територіями, напрацювали шляхи бачення соціально-економічного розвитку територій.

«Волинь, як прикордонний регіон потребує особливої уваги у сфері екологічної безпеки. Тому для нас такий захід ще одна можливість виробити механізми поліпшення природоохоронної ситуації краю, напрацювати нові ідеї та втілити їх в життя», - зазначив Сергій Кудрявцев.

В підсумку учасники Координаційної ради включили питання управління Транскордонного біосферного резервату до проекту Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Волинської, Львівської та Брестської областей на 2014-2020 роки та спільної проектної діяльності з ОБСЄ на 2015 роки. А також висловили зацікавленість і підтримку ідеї будівництва мосту для сполучення польської та української території.

Додатково: Угода між Урядами України, Білорусі та Польщі про створення транскордонного біосферного резервату “Західне Полісся” була підписана 28 жовтня 2011 року в Києві.

Транскордонний біосферний резерват «Західне Полісся» включає Шацький національний природний парк (Україна), Поліський парк Народовий (Польща) та Державний заказник Прибузьке Полісся (Білорусь).

Прикордонні природоохоронні території України, Білорусі та Польщі, що відносяться до регіону Західного Полісся, є біосферними заповідниками та формують частину Всесвітньої мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Для охорони унікальних природних комплексів біосферних резерватів «Шацький» (Україна), «Прибузьке Полісся» (Білорусь), «Західне Полісся» (Польща) необхідні спільно узгоджені дії, які можуть здійснюватися лише з урахуванням інтересів усіх Сторін.

Перше засідання Українсько-Білорусько-Польської координаційної ради транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся», проходило у м. Брест (Республіка Білорусь) у грудні 2013 року.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі скільки ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ