Волинь: в області зменшилася заборгованість з виплати заробітної плати на 3 млн. грн.

Волинь: в області зменшилася заборгованість з виплати заробітної плати на 3 млн. грн.

19.11.14 10:46 0 680
В області відбулося зменшення рівня заборгованості з виплати заробітної плати. На цьому під час оперативної наради наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

«За минулий тиждень на державних і комунальних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась на три мільйони - з 14 до 11 млн. грн. Є відповідна динаміка зменшення заборгованості і на підприємствах автодору, але вона є мінімальною. Складається таке враження, що ці підприємства рухаються до банкрутства ”, - зазначив голова облдержадміністрації.

Окрім того, лишається заборгованість на Луцькому підприємстві електротранспорту, ПАТ «Електротермометрія», ДКП «Луцьктепло», ПП “Руфусів”, ПАТ «Горохівський цукровий завод».

Про стан справ із погашення заборгованості на ДП «Волиньвугілля» повідомив заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк.

За його словами, основними джерелами виплати заробітної плати є кошти з держбюджету та від реалізації вугільної продукції на ТЕС, через ДП „Вугілля Україна”. Станом на 1 листопада заборгованість із виплати заробітної плати становить 3396 тис. грн., на підприємстві працює 2935 осіб. Причиною утворення такої заборгованості є відсутність обігових коштів на підприємстві. Як тільки надійдуть кошти від реалізації вугільної продукції, заробітну плату погасять.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив першому заступнику голови ОДА, головам РДА та міським головам, профільним управлінням ОДА, фіскальним органам області та прокуратурі вивчити питання заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах.

На наступній оперативній нараді керівники ДКП «Луцьктепло» та ПАТ «Електротермометрія» мають доповісти про вжиті ними заходи щодо погашення заборгованості.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Какие бывают садовые ...

КОМЕНТАРІ