Програма «Волинькард» сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань

Програма «Волинькард» сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань

19.11.14 10:24 0 631
Відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства. Депутати Степан Цимбалюк, Ганна Кравчук, Тетяна Деметьєва розглянули питання про міську Програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки.

Доповідач начальник відділу охорони праці міської ради Володимир Чепурний зазначив, що стан охорони праці на підприємствах нерозривно пов'язаний із рівнем соціально-трудових відносин, учасниками яких є працівник, роботодавець та органи державного управління. Промислова безпека на кожному підприємстві знаходиться в прямій залежності від рівня соціального партнерства та виконання своїх функцій кожним соціальним партнером у сфері охорони праці.

Він повідомив, що у 2011-2013 роках на підприємствах міста травмовано 164 особи, з них 9 - з смертельними наслідками. У 2012 році була травмована на виробництві 51 особа, у 2013 ­ 58 осіб. Найбільше із них - це працівники будівельної галузі, деревообробної промисловості, транспорту.

На відшкодування шкоди втрати працездатності, на медичну та профе-сійну реабілітацію і на пенсійне забезпечення внаслідок виробничого травматизму в місті Луцьку у 2013 році було виплачено 11535,242 тис. грн, а за останні 3 роки 29304,936 тис. грн. Депутати підтримали рішення, яке передбачає подальшу підтримку Програми.

Про хід виконання регіональної програми «Волинькард» членів комісії інформував завідувач обласним центром кардіоваскулярної патології комунального закладу “Луцька міська клінічна лікарня”, керівник Програми «Волинькард» Андрій Ягенський. За його словами, 67% смертей в області зумовлено серцево-судинними захворюваннями, покращенню ситуації сприяє Програма, яка реалізується за двома напрямками ­ профілактика захворювання та високотехнічне лікування. Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель акцентував, що за ефективністю цій програмі немає рівних в Україні. Завдяки їй вдалося охопити профілактичними заходами значну частину населення міста та області. Лучани мали можливість безоплатно обстежуватися у пересувних лабораторіях у семи мікрорайонах міста. Члени комісії підтримали протокольні доручення щодо подальшої підтримки Програми«Волинькард». Також взяли до відома інформацію щодо роботи «Ценру планування сім?ї і репродукції людини» Луцького клінічного пологового будинку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ