На Житомирщині буде створено штаб по роботі з волонтерами,які надають допомогу військовослужбовцям і переселенцям

На Житомирщині буде створено штаб по роботі з волонтерами,які надають допомогу військовослужбовцям і переселенцям

19.11.14 09:26 0 613
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив про те, що найближчим часом на Житомирщині буде створено оперативний штаб по роботі з волонтерами, які надають допомогу військовослужбовцям і переселенцям. Основна мета цієї структури полягає в тому, аби систематизувати і координувати діяльність волонтерів.

Сергій Машковський вважає, що влада має отримувати повну та об'єктивну інформацію про потреби військовослужбовців. Лише так можна буде вивчити нагальні проблеми, зібрати кошти та визначити процедуру їх розподілу. До роботи в оперативному штабі мають долучитися волонтери та представники громадських організацій. Посадовець переконаний, що варто визначити чіткий перелік тих, хто уповноважений збирати допомогу. Голова облдержадміністрації висловив переконання, що до такого процесу приєднаються і потужні підприємства нашого регіону. У цьому контексті він пропонує закріпити промислові об'єкти за військовими частинами, які дислокуються на території Житомирщини. Таким чином, розподіл коштів буде офіційним, прозорим і відкритим.

Керівник області вважає за необхідне координувати збір і розподіл допомоги для переселенців. Одним із напрямків його діяльності стане реабілітація наших військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції. Сергій Машковський звернув увагу, що на Житомирщині розроблена програма реабілітації, виділені для неї кошти, але зафіксовано незначну кількість звернень.

Голова облдержадміністрації переконаний, що весь процес надання допомоги має бути контрольованим з боку держави. За його словами, вже зафіксовані випадки зловживань і спекуляцій, коли люди представлялися як уповноважені особи облдержадміністрації або благодійних організацій і просили надати допомогу. Всі такі ситуації контролюються і оперативно усуваються. Сергій Машковський переконаний, що створення дієвого штабу по наданню допомоги військовослужбовцям і переселенцям вимагає бажання з боку влади та час.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що Житомирщина зараз активно долучилася до відновлення інфраструктурних об'єктів у Луганській області і надання гуманітарної допомоги жителям регіону. Це відбувається в рамках виконання відповідного доручення Президента України та рішення РНБО. Сергій Машковський резюмував, що всі жителі нашої області та керівники підприємств, установ і організацій – це небайдужі люди, які в будь-який момент готові долучитися до надання допомоги нашим героям-військовослужбовцям і громадянам, які вимушено залишили свої домівки на сході України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слідчі з Хмельниччини ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ