В Житомирській області активне залучення молоді до громадської діяльності заохочується стипендіями облдержадміністрації

В Житомирській області активне залучення молоді до громадської діяльності заохочується стипендіями облдержадміністрації

19.11.14 16:21 0 675
18 листопада відбулося засідання колегії департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, у якому брали участь т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, міських рад із питань сім'ї, молоді, спорту.

Ярослав Лагута зазначив, що незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, питання сімейної, молодіжної політики залишаються актуальними і потребують особливої уваги з боку держави. Посадовець подякував присутнім за щоденну і кропітку роботу, що проводиться на місцях, і закликав до плідної співпраці.

Про взаємодію з громадськими молодіжними організаціями доповів начальник відділу молодіжної політики департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Малюта. За його повідомленням, найбільша кількість молодіжних громадських організацій зареєстрована у м. Житомирі – 44, м. Бердичеві – 25, м. Коростені – 12. У м. Новограді-Волинському і Коростишівському районі – по 8, у Бердичівському районі – 6, у Любарському районі – 5, у Житомирському районі – 4. В інших районах зареєстровано по 1-2 організації.

За словами Віктора Малюти, переважна більшість зареєстрованих громадських організацій існує лише на папері. З числа функціонуючих левова частка активізує свою діяльність у період виборчих кампаній.

З метою активізації діяльності громадських організацій департамент сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації вважає за доцільне у 2015 році впровадити програму «Школа молодіжного лідера». Департамент налаштований на роботу з усіма молодіжними громадськими організаціями, програми яких мають соціальне спрямування. Наразі є співпраця і реалізація спільних проектів з обласною молодіжною спілкою художників, обласною молодіжною організацією «ХХІ покоління», обласною молодіжною організацією «Сучасний формат», громадською організацією «Молодь. Жінка. Сім'я», обласною благодійною організацією «Планета для дітей», благодійною організацією «АСЕТ» та обласною молодіжною організацією «Цілком природно». З метою прозорості фінансування молодіжних проектів при департаменті діє експертна рада. Нею було визначено перелік заходів соціального спрямування, які увійшли до комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки. Всього до зазначеної програми увійшли 42 проекти, запропоновані 17-ма молодіжними та дитячими громадськими організаціями.

На реалізацію заходів, ініційованих молодіжними громадськими організаціями, з обласного бюджету виділяються відповідні кошти. Приміром, якщо у 2011 році на такі цілі було спрямовано 122 тис. грн, то у 2014-му – 151 тис. грн.

Департаментом до 25 листопада продовжено прийом заявок від молодіжних громадських організацій на проведення обласних заходів соціального спрямування, які будуть розглянуті на експертній раді і за погодженням включені до календарного плану заходів на 2015 рік.

З метою заохочення найбільш активної молоді представники молодіжних організацій департаментом направляються до участі у всеукраїнських і міжнародних заходів. Проводиться роз'яснювальна робота з підготовки документів на подання і здобуття грантів Президента України для обдарованої молоді, премій Кабінету Міністрів України за досягнення молоді у розбудові держави, згідно з Розпорядженням голови облдержадміністрації передбачені стипендії за активне залучення молоді до громадської діяльності. У 2014 році такі стипендії отримали, зокрема, лідери обласної молодіжної організації «Цілком природно», Асоціації громадських об'єднань «Нова сила».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ