Цьогоріч на Житомирщині створено 7 тисяч 697 нових робочих місць

Цьогоріч на Житомирщині створено 7 тисяч 697 нових робочих місць

19.11.14 15:30 0 611
За участю першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка 18 листопада в облдержадміністрації відбулося спільне засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення та обласної робочої групи з питань детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

На засіданні розглядали такі питання: про стан реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та посилення співпраці сторін соціального діалогу у вирішенні питань зниження безробіття в області; про забезпечення конституційних прав і свобод громадян області шляхом легалізації заробітної плати і прихованої зайнятості та про затвердження плану роботи територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2015 рік. Крім того, було презентовано збірник «Пільги та гарантії працівникам, призваним на військову службу по мобілізації».

По першому питанню доповідала заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм. За її словами, за даними Міністерства соціальної політики України цього року на Житомирщині створено 7 тисяч 697 нових робочих місць. За прогнозами профільного департаменту, до кінця року в області має бути загалом створено 12 тисяч 350 нових робочих місць. Світлана Бойм відмітила підприємства регіону, котрі створюють нові робочі місця, забезпечують людей роботою та заробітною платою, а отже, поліпшують соціально-економічний стан в області.

Також посадовець повідомила, що середня заробітна плата на Житомирщині за дев'ять місяців поточного року складає 2 тис. 709 грн, по державі за цей період середня заробітна плата – 3 тис. 424 грн. Найнижчий рівень середньої заробітної плати спостерігається в Брусилівському районі – 1 тис. 905 грн. Серед основних проблем у сфері зайнятості населення області Світлана Бойм вважає низький рівень оплати праці та дешевизну робочої сили.

Про забезпечення конституційних прав і свобод громадян області шляхом легалізації заробітної плати та прихованої зайнятості звітував перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Посадовець наголосив, що у цьому питанні необхідно активізувати співпрацю керівників районів і міст із роботодавцями та фіскальними службами. Завдання для місцевих органів влади – працювати в напрямку наповнення доходної частини бюджету. Взаємодія з працедавцями та фіскальними службами – запорука легалізації робочих місць і заробітної плати.

Геннадій Дмитренко відмітив, що шляхом переговорів з роботодавцями, залученням органів прокуратури вдалося досягти погашення заборгованості по заробітній платі на 700 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: тілесні ...

КОМЕНТАРІ