Закарпатські рятувальники-піротехніки продовжують вилучати та знешкоджувати небезпечні знахідки минулої війни

Закарпатські рятувальники-піротехніки продовжують вилучати та знешкоджувати небезпечні знахідки минулої війни

19.11.14 14:48 0 660
Учора, 17 листопада, піротехнікам Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області вилучили та знешкодили мінометну міну калібром 160 мм часів Другої світової війни. Цю небезпечну знахідку селянин знайшов під час проведення земляних робіт в селі Ярок, що на Ужгородщині.

Напередодні, в ході спільних заходів із СБУ, піротехніки оперативно-рятувальної служби області вилучили та знешкодили цілий арсенал ВНП часів минулої війни. Усього було знищено 78 небезпечних знахідок, серед яких 26 мінометних мін калібром 82 мм, дві гранати РГ-42 та 50 набоїв. Дані вибухонебезпечні предмети було виявлено за межами села Костринська Розтока Великоберезнянського району.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до місцевих мешканців та організацій, які здійснюють земляні роботи, бути дуже обережними та в черговий раз нагадує основні правила безпеки.

Якщо, скажімо, пораючись на городі, ви натрапили на малознайомий предмет, який за зовнішніми ознаками нагадує вибухонебезпечний предмет? Передусім, припиніть всі роботи. Не намагайтеся сковирнути або витягти незнайому знахідку із землі – це завдання спеціалістів. Найменший рух здатен призвести до вибуху, а ви потрібні своїй родині.

Негайно повідомте про свою знахідку органи місцевої влади, оперативно-рятувальну службу за телефоном «101», правоохоронців. Якщо для цього вам потрібно бодай на кілька хвилин залишити місце знахідки, потурбуйтеся, щоб за час вашої відсутності ніхто не торкався знайденого предмета. Не доручайте справу охорони хлопчакам, оскільки зазвичай у боротьбі цікавості з небезпекою у дітей перемагає перше.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ