- Профілактика - найдієвіший спосіб боротьби з шахрайством - начальник міліції Львова

- Профілактика - найдієвіший спосіб боротьби з шахрайством - начальник міліції Львова

19.11.14 17:47 0 671
У приміщенні Львівського міського управління міліції, начальник управління, підполковник міліції Сергій Зюбаненко розповів журналістам та громадським діячам про такий вид злочинів як шахрайства, боротьбу з ними та профілактичну роботу, проведену львівськими правоохоронцями.

За словами головного міліціонера Львова, з початку року у місті було зафіксовано понад 1200 шахрайств, з яких розкрито 350. У порівнянні з минулим роком кількість шахрайств та їх розкриттів збільшилась приблизно на 30 відсотків.

Найбільш розповсюдженим видом шахрайств у Львові є так звані «телефонні шахрайства» – коли зловмисники телефонують близьким родичам та повідомляють про те, що їх син, чи зять, чи донька мають неприємності з законом і вимагають гроші за вирішення проблем. При цьому шахраї часто представляються працівниками правоохоронних органів. Жертвами таких шахрайств переважно є люди похилого віку – пенсіонери, котрі часто віддають зловмисникам останні заощадження.

Найбільшою проблемою, за словами підполковника міліції, є те, що переважно всі операції по передачі коштів проводяться через банківські термінали, злочинці телефонують з мобільних телефонів і використовують картки мобільних операторів, які після отримання грошей відразу викидають – це дуже ускладнює розкриття таких злочинів.

«Найдієвішим способом боротьби з шахрайствами є профілактика. Завжди легше попередити злочин, ніж потім розкривати його. Тому ми й розробили буклети, наліпки та банери, з яких кожен може довідатись про найбільш розповсюджені види шахрайств, способи їх скоєння та про те, як не стати жертвою шахраїв», - розповів Сергій Зюбаненко.

Буклети правоохоронці розповсюджуватимуть серед мешканців міста: на вулицях, у під'їздах будинків. Наліпки також розклеюватимуть у людних місцях, де їх зможе побачити якнайбільше мешканців та гостей нашого міста. Також вже розміщено близько тридцяти банерів з профілактикою шахрайства по всьому Львову.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ