У Рівненській області з мобільним центром послуги стають ближче

У Рівненській області з мобільним центром послуги стають ближче

19.11.14 16:08 0 816
Виїзну акцію з використанням мобільного центру професійної орієнтації провели спеціалісти Березнівського районного центру зайнятості в селі Витковичі. Головна мета заходу – інформаційно-роз'яснювальна робота для різних верств сільського населення задля підвищення активності шукачів роботи на ринку праці.

У рамках акції відбулися: презентація Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, профорієнтаційні уроки для 11 класу «Я обираю професію», 9 класу – « Цікавий світ професій», тренінг «Як знайти та не загубити талант?».

Світлана Іванова, начальник відділу організації працевлаштування населення РЦЗ ознайомила присутніх з послугами, які можна отримати в центрі зайнятості. Вона звернула увагу на розвиток самозайнятості та відкриття власної справи за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово. Саме на цьому й наголошував кандидат ветеринарних наук, лектор Роман Савчук на тренінгу «Розведення качок - перспективний бізнес на селі».

На базі мобільного центру профорієнтації учасники заходу мали можливість дізнатися багато нового та корисного. Учнівська молодь взяла участь у розгадуванні кросвордів та анаграм про професії. Начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Юровська надала інформацію про етапи вибору професії, ознайомила з типами та гороскопом професій, провела анкетування « До якого типу професій ви схильні?».

Цікавою була розповідь викладача Софії Ремез про Рівненський навчальний центр ПТО ДСЗ, яка супроводжувалася відеоматеріалами та виставкою робіт його слухачів.

На завершення сільський голова Галина Миронець із вдячністю відзначила роботу працівників центру зайнятості, які заохочують учнів села до участі в різноманітних масових заходах. Слова подяки від голови прозвучали й за організацію громадських робіт, адже такий вид тимчасової зайнятості показує небайдужість жителів до рідного села.

Використовуючи мобільний центр, фахівці наблизили послуги служби зайнятості до кожної зацікавленої в цьому людини. Всі учасники заходу отримали кваліфіковані відповіді на різноманітні запитання у сфері зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ