Кримінальну статтю "торгівля людьми" тернопільські правоохоронці інкримінують жительці Шумщини та закарпатцю

Кримінальну статтю "торгівля людьми" тернопільські правоохоронці інкримінують жительці Шумщини та закарпатцю

19.11.14 10:10 0 681
Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю Тернопільської області викрили злочинну групу, учасники якої два роки переправляли наших громадян до Росії на важкі фізичні роботи. слідчі обласного управління міліції розслідують кримінальне провадження, порушене за статтею 149 Кримінального кодексу - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

Фігуранти справи - житель Закарпатської області та уродженка Шумського району. Чоловік займався незаконним перевезенням найманих працівників до Російської Федерації, де вони важко трудилися в теплицях. Завданням його спільниці було шукати бажаючих поїхати на заробітки.

Як розповів старший слідчий обласної міліції Олег Матвіїв, жителька Шумщини, агітуючи майбутніх заробітчан, обіцяла їм комфортні умови проживання та праці, натомість людям доводилося жити в бараках, трудитися майже по дванадцять годин. Жінка прикрашувала заробітчанську дійсність, хоча достеменно знала, що чекає її співвітчизників у російського працедавця, бо сама в минулому не раз їздила туди на заробітки. Але вага грошей, які шумчанка отримувала за вербування людей, переважувала сумління.

Працевлаштуванням жителів західного регіону, а саме з Тернопільщини та Закарпаття переважно їздили на тепличні роботи, зловмисники займалися майже два роки. За цей час через «трудові табори» перейшло близько сотні людей.

Зі слів начальника обласного УБОЗУ Василя Джиджори, затримали зловмисників при спробі перевезти через кордон 17 осіб. Правоохоронці провели вісім санкціонованих обшуків під час яких вилучили мікроавтобус, на якому перевозили потерпілих, паспорти громадян України, блокноти із записами анкетних даних раніше відправлених осіб, платіжні картки та грошові кошти: 10 тисяч гривень, 2 тисячі доларів США, 15 тисяч рублів.

Міліціонери звертаються до всіх, хто мав нещастя потрапити до пастки зловмисників та опинився в трудовому рабстві, повідомити про це правоохоронні органи. Телефони чергової частини управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області: (0352) 27-12-15, 0964304044, 0972185386.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині працівники ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ