Державна служба охорони відчинила двері для хмельницьких школярів

Державна служба охорони відчинила двері для хмельницьких школярів

20.11.14 13:12 0 655
Близько тридцяти хмельницьких школярів днями завітали в Управління Державної служби охорони при УМВС України в Хмельницькій області. Правоохоронці розповідали дітлахам про особливості їх роботи, показали службові автомобілі, демонстрували як працюють ті чи інші системи охорони та засоби захисту міліціонера наряду групи затримання.

Службовий автомобіль ДСО з увімкненими проблисковими маячками та звуковим сигналом миттєво прибув на виклик. Троє статних міліціонерів вийшли з машини. Все це кадри не з детективного фільму чи бойовика, а реалії роботи міліціонера Державної служби охорони. Діти, почувши звуковий сигнал міліцейської машини, затамували подих та дивилися на правоохоронців і уважно слухали заступника начальника Управління Державної служби охорони Володимира Онистюка. Підполковник міліції розповідав дітлахам про роботу міліціонера, про правопорушників, з якими щодня доводиться боротися. А школярів, у свою чергу, цікавили запитання про кількість викликів, про швидкість службового автомобіля та про бронежилети міліціонерів. Щоб детальніше відповісти на всі запитання, малечу запросили до актового залу.

Просторе приміщення вмить наповнилося дитячим гомоном. Але як тільки працівники ДСО почали розповідати про охоронні системи — учні стихли. Кожен з них уважно слухав розповідь та поради правоохоронців. Дітям показали надсучасні системи спостереження, захисту та охорони від ймовірного квартирного злодія. Розповідали і показували роботу тих чи інших приладів.

Також дітям демонстрували незаряджену зброю, розповідали про види та в яких випадках дозволено її застосування. Але найбільше захоплення у дітей викликала демонстрація бронежилета та каски. На завершення зустрічі з правоохоронцями дітлахи вишикувалися в довжелезну чергу — кожен бажав приміряти на себе бронежилет та хоч на мить відчути себе правоохоронцем.

— Подібні заходи допомагають виховувати дітей, запобігати підлітковій злочинності, а, можливо, хтось із присутніх дітлахів піде міліцейською стежкою — стане правоохоронцем, — сказав заступник начальника Управління ДСО при УМВС України в Хмельницькій області підполковник міліції Володимир Онистюк.

Завдяки ініціативі учителів та сприянню правоохоронців діти дізналися багато цікавого, отримали від працівників міліції корисні поради, які стануть їм в нагоді у майбутньому.

УДСО при УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Злодій обкрадав ...

КОМЕНТАРІ