На Хмельниччині у Нетішині свідомі громадяни організували патрулювання власного під'їзду

На Хмельниччині у Нетішині свідомі громадяни організували патрулювання власного під'їзду

20.11.14 09:44 0 767
Аби позбутися непроханих візитерів, мешканці однієї із багатоповерхівок, розташованих в центрі Нетішина, розробили правила поведінки в під'їзді та створили ініціативну групу, члени якої щовечора по черзі патрулюють будинок.

Однопід'їздна дванадцятиповерхівка, яка розташована в самому центрі Нетішина, віддавна була своєрідним «притулком» для місцевих маргіналів. На теплих балконах і сходових клітках любили грітися безхатьки та любителі оковитої. Наслідком таких «гостин» стали обмальовані тіни, стійкий неприємний запах у коридорах, занедбаний ліфт.

Дільничний інспектор Петро Чесновський боровся з цим явищем усіма можливими законними методами, проте це давало тимчасовий результат. А з настанням холодів непроханих гостей ставало дедалі більше.

Тож на черговій зустрічі з дільничним було вирішено створити ініціативну групу з мешканців будинку, аби ефективно протидіяти дрібному хуліганству. На загальних зборах обрали актив — фізично підготовлених, рішучих, а головне, порядних чоловіків, яким доручили щовечора слідкувати за порядком на поверхах, а у разі виявлення порушників — одразу повідомляти дільничного інспектора.

Дружинники поставились до покладених на них обов'язків з абсолютним розумінням та повною віддачею. Вони розробили і на кожному поверсі розмістили оголошення із правилами поведінки в будинку та щовечора по черзі слідкують, щоб мешканці та гості їх неухильно дотримувались.

У Нетішинському міськвідділі міліції відзначають, що така ініціатива вже дає свої результати: мешканці будинку практично позбулись від безхатьків та п'яничок у під'їзді, що автоматично вплинуло на зменшення кількості повідомлень про правопорушення.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Володимир Гунчик: «В ...

КОМЕНТАРІ