Хмельницька область: на уроках безпеки рятувальники навчають дітей правильній поведінці в умовах виникнення надзвичайних ситуацій

Хмельницька область: на уроках безпеки рятувальники навчають дітей правильній поведінці в умовах виникнення надзвичайних ситуацій

20.11.14 11:45 0 679
Безпека дітей для співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій завжди на першому місці, тому рятувальники постійно навчають підростаюче покоління основам безпечного життя та правильній поведінці в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Особливо активно проводиться ця робота під час Тижнів знань із основ безпеки життєдіяльності.

Так, цікаве заняття для вихованців Будинку творчості, що в смт. Ярмолинці, організували вогнеборці 22-ї державної пожежно-рятувальної частини спільно із вихователями. Дошкільнята, які завітали до рятувальників, дізналися, як діяти в разі виникнення пожежі чи будь-якої надзвичайної події. Начальник Ярмолинецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Соловйов розповів дітлахам про важливість безпечної поведінки в побуті, продемонстрував можливості пожежного автомобіля та дозволив приміряти спорядження рятувальника. Шквал емоцій у дітвори викликала можливість посидіти у пожежному авто.

У свою чергу працівники 3-го державного пожежно-рятувального загону м. Нетішин приїхали до вихованців дошкільного навчального закладу №5, що миттєво викликало у дітвори безліч емоцій і вражень. Під час зустрічі діти роздивилися одяг, в якому вогнеборці рятують людські життя, побачили можливості пожежно-рятувальної машини. Рятувальники зуміли привернути увагу дітей до питань безпеки, нагадавши основні правила поведінки під час зимового відпочинку поблизу водоймищ, та в разі виникнення пожежі у квартирі. Здавалося, ця зустріч ніколи не завершиться, адже у дітей з’явилося чимало питань для щирої розмови із рятувальниками. Крім того, дітлахи подивилися навчальний відеофільм про діяльність служби «101» та взяли участь у навчально-пізнавальній вікторині на протипожежну тематику, яку для них підготували професіонали рятувальної справи.

18 листопада рятувальники Шепетівщини завітали до місцевого дошкільного навчального закладу № 1 «Перлинка», а днем раніше провели для учнів загальноосвітньої школи № 4 урок безпеки. Дітям розповідали про правила пожежної безпеки у зимовий період, вимоги щодо правильної експлуатації електронагрівальних приладів, ознайомили з порядком використання первинних засобів пожежогасіння. Адже дуже важливо, щоб діти твердо знали, як правильно поводитися у різних надзвичайних ситуаціях, куди звертатися за допомогою у випадку біди.

А про можливості аварійно-рятувальної техніки та обладнання розповідали рятувальники 21-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Шепетівка учням місцевої загальноосвітньої школи №7, яких запросили до себе на екскурсію. Школярам пояснили, що таке вогонь та яку загрозу він несе, розповіли, чим займаються вогнеборці, коли їх викликають за тривогою. Після завершення заходу всі з задоволенням фотографувалися на згадку.

Зустрічі сподобались не лише дітлахам. Схвально відгукуються про такі заходи і педагоги, адже безпосереднє спілкування їхніх вихованців із рятувальниками краще за будь-які розповіді чи книги та переконує дітей, що правил безпеки життєдіяльності дотримуватися зовсім неважко, а користь від них надзвичайно велика. У свою чергу рятувальники Хмельниччини надалі пропонують нові та корисні заходи, що запам’ятаються дітям та стануть для них важливим життєвим уроком.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зимние сады - отличный ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ