У Бучачі звели пам’ятник великому Іоану Георгу Пінзелю

У Бучачі звели пам’ятник великому Іоану Георгу Пінзелю

20.11.14 08:45 0 687
На площі біля міської ратуші м. Бучача, що на Тернопільщині, з'явився пам'ятник легендарному скульптору представнику пізнього бароко і рококо, зачинателю Львівської школи скульпторів Іоану Георгу Пінзелю.

Про це йдеться на офіційному сайті Бучацької райдержадміністрації.

Автор скульптурної композиції заслужений скульптор України Роман Вільгушинський.

На відкритті пам’ятника старший науковий співробітник районного краєзнавчого музею Микола Козак розповів, що це місто для Іоана Георга Пінзеля було особливим. Він тут знайшов свій дім, сім’ю, свого мецената і роботодавця.

Василь Бабала, меценат, який приклав багато зусиль для збереження і відновлення робіт майстра, а саме, придорожні фігури Яна Непомуки та Богоматері (Бучацької Богородиці), фігури Діви Марії на території монастиря о. Василіан, виступаючи перед присутніми розповів про причини, які привели його до цієї ідеї, і втілились через півтора року.

Директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Лариса Возницька у коментарі зазначила, що відкриття пам’ятника є дуже важливою подією.

«Добре, що ім’я Іоана Георга Пінзеля (Пінзеля, – ред.) не забувається. Під час відкриття пам’ятника я сказала: якби на моєму місті був Борис Григорович Возницький, то він би страшенно тішився. Адже він все життя присвятив Пінзелю», – зазначила Лариса Возницька.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Житомирської ...
Наступна новина: Дільничний з Закарпаття вже ...

КОМЕНТАРІ