У Дрогобичі розпочалися Дні пам’яті Бруно Шульца «Друга осінь»

У Дрогобичі розпочалися Дні пам’яті Бруно Шульца «Друга осінь»

20.11.14 12:51 0 700
19 листопада, у Дрогобичі на місці загибелі Бруно Шульца спільною молитвою за участю юдейської громади, священиків і вірних Римо-католицької і Української греко-католицької церков розпочалися Дні пам'яті митця.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

« ми зібралися на сумному і трагічному місці – місці загибелі нашого славетного земляка Бруно Шульца, – сказала у своєму виступі ректор Дрогобицького державного педагогічного університету ім.. І.Франка Надія Скотна. – Тоді, коли це сталося, цією вулицею йшла звичайна людина, не осяяна думкою про свою величність. Я думаю, що в цьому місці він почував себе впевнено. І в той же час людина загинула. У нашій молитві було відчуття протесту не тільки проти окремої загиблої людини. Не може такого бути, щоб чиїсь політичні амбіції були вище волі народу, щоб шлях до влади був інакшим, ніж цивілізований демократизм і демократія. Тому ще раз хочеться піднести молитву до Бога і попросити миру для усіх, хто живе на цьому світі».

У програмі «Другої осені» – показ документальних фільмів про місто Бруно Шульца Дрогобич Маріуша Кобздея та Ґжеґожа Лінковського, презентація українських перекладів оповідань Тадеуша Боровського та книжки Лідії Осталовської «Водяні фарби», спектакль «N-КЛАС» студентського театру «Альтер» за театральним методом Кшиштофа Міклашевського і концепцією Тадеуша Кантора, художня виставка Івана Винарчика «Паралелі», прем’єрний показ фільму-репортажу про VI Міжнародний фестиваль Бруно Шульца в Дрогобичі, спільний концерт музичних формацій «КОМА» та «X-Project».

У рамках Шульцівської «Другої осені» відбудеться урочиста церемонія вручення арт-директорові Міжнародного фестивалю Бруно Шульца Ґжегожеві Юзефчуку диплома почесного доктора Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ