РНБО: З окупованого Криму викрали понад 20 кримських татар

РНБО: З окупованого Криму викрали понад 20 кримських татар

20.11.14 15:10 0 616
Переселенці з Криму та громадські активісти створили інтерактивну карту порушень прав людини на півотрові.

Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

«В Україні розпочато моніторинг порушень прав людини у Криму. В рамках проекту, який здійснюється, переселенці з Криму та громадські активісти створили інтерактивну карту, на якій буде позначено усі випадки порушень. Так, починаючи з 24 лютого і до теперішнього часу, зафіксовано 103 порушення громадянських та політичних прав, 70 порушень прав корінних народів та національних меншин, 65 порушень культурних та релігійних прав та 139 порушень соціально-економічних прав громадян», – йдеться уповідомленні.

«Наразі наявні наступні тенденції: якщо навесні, тобто на початку окупації Криму, переслідувань зазнавали переважно проукраїнські активісти, то останнім часом фіксується посилення тиску на кримських татар», – зазначають у РНБО.

Як зазначається, з початку окупації було викрадено 21 представника кримськотатарського народу, на жаль, частина з них загинула.

«Ці факти документуватимуться та передаватимуться, зорема, міжнародним організаціям. Інтерактивну мапу порушень прав людини у Криму розміщено на сайті teraze.org.ua. Усі громадяни, права яких порушено, або які мають інформацію про такі факти, можуть долучитися до наповнення карти», – сказано у повідомленні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі розпочато ...
Наступна новина: Правоохоронці розшукують ...

КОМЕНТАРІ