Укладачі Оксфордського словника англійської мови назвали слово року

Укладачі Оксфордського словника англійської мови назвали слово року

20.11.14 15:50 0 684
Укладачі Оксфордського словника англійської мови вибрали слово 2014 року. За версією редакції, головним словом роком стало vape.

Про це повідомляється в офіційному блозі словника.

Слово vape походить від англійського дієслова vapour, який означає в дослівному перекладі «перетворювати в пар». Vape ж означає, як вказано в Оксфордському словнику, «вдихати і видихати пар, вироблений електронною сигаретою або схожим пристроєм».

Частіше слово vape стали вживати у квітні 2014 року, а пік його вживання зафіксували в травні 2014 року. В серпні його вже додали в Оксфордський словник.

Почастішання вживання цього слова пов’язано з популяризацією електронних сигарет: у квітні у Великобританії відкрили перше тематичне кафе для куріння електронних сигарет, а в цьому ж місяці в Нью-Йорку пройшли протести проти куріння таких сигарет в приміщеннях.

Іншими претендентами на звання «слова року» були слова bae (іменник для вираження ніжних почуттів людині), normcore (тренд в моді, при якому люди носять звичайний невибагливий одяг) і indyref (іменник, що означає «референдум про незалежність»).

У 2013 році словом року, за версією Оксфордського словника, став неологізм selfie, який означає «фотографія себе, яку користувач робить самостійно за допомогою смартфона і викладає її в соціальні мережі», повідомляє «Дождь».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові троє зловмисників ...

КОМЕНТАРІ