Головреда сепаратистського видання novorus.info занесли на Дошку ганьби

Головреда сепаратистського видання novorus.info занесли на Дошку ганьби

20.11.14 13:52 0 784
Головного редактора інтернет-видання novorus.info Андрія Суркова занесено на Дошку ганьби.

Група видань, створена Андрієм Сурковим, активно підтримує терористичні організації на Донбасі та сприяє проросійській пропаганді, дезінформуючи читачів про події в зоні бойових дій та в Україні загалом.

Інтернет-видання транслює більшість чуток, створених російською пропагандою. Наприклад, 12 листопада видання опублікувало новину під заголовком «Террористку-британку, воевавшую в карательном батальоне, застрелил снайпер в ЛНР». У новині стверджується, що у складі добровольчого батальйону «Айдар» воювала британська терористка Саманта Лютвейт. Ця дезінформація була поширена інформаційним агентством Regnum з метою дискредитувати українських військових перед міжнародною спільнотою. Інформацію спростували у РНБО та в батальйоні «Айдар».

Видання також поширювало брехливу інформацію «Первого канала» про те, що українські військові нібито розіп’яли у Слов’янську трирічного хлопчика. Цю дезінформацію спростували журналісти «Новой газеты».

30 травня видання опублікувало фейкову новину під заголовком «Заявление ООН: Государства Украина нет и… никогда не было!», в якому поширило неіснуючу заяву Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про те, що Україна нібито не реєструвала своїх кордонів. Таку заяву він нібито зробив 7 квітня 2014 року на засіданні Ради безпеки ООН. Проте поняття «реєстрації кордонів в ООН» не існує як такого, а питання України не обговорювали на засіданні Ради безпеки 7 квітня, як не було і самого засідання в той день.

Більшість матеріалів видання побудовані на брехні або безпідставних звинуваченнях на адресу українських військових. Метою сайту novorus.info та його клонів є дезінформація читачів з метою продовження дестабілізації ситуації на Донбасі та розпалювання ненависті до української армії та всього українського, пише MediaSapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Тернопіль надійшло понад ...

КОМЕНТАРІ