У п’ятницю у Львові – «Ніч на Майдані»

У п’ятницю у Львові – «Ніч на Майдані»

20.11.14 15:30 0 585
У п'ятницю, 21 листопада, українці відзначатимуть першу річницю початку Євромайдану. В Українському католицькому університету відбудеться кілька заходів з відзначення Революції Гідності.

Зокрема, як інформує прес-служба ЛМР, 19 листопада о 11.40 у дерев’яній церкві новомучеників УГКЦ (вул. Стрийська, 29) відбудеться подячна архиєрейська літургія за дар Майдану, яку очолить владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, випускник Львівської духовної семінарії Святого Духа і Українського католицького університету.

«Після літургії спільнота УКУ перейде до споруджуваної нової церкви Святої Софії, де відбудеться панахида за героями Небесної Сотні і нашим викладачем Богданом Сольчаником. Це дасть можливість багатьом членам нашої спільноти вперше відвідати нову будівлю і освятити її своєю молитвою. Після панахиди відбудеться обряд ділення хлібом, коли кожен член нашої спільноти об’єднається з іншими шматочком поминального хліба», – розповів перший проректор УКУ Тарас Добко.

21 листопада з 21.00 до 23.00 у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку Рада студентів УКУ організовує флеш-моб «Ніч на Майдані».

«У неформальній дружній атмосфері зможемо пригадати собі перші дні Євромайдану, зустрітися з друзями по революції, і, найголовніше – відсвіжити ті ідеали, заради яких ми творили Революцію Гідності. Студенти університету будуть пригощати всіх охочих чаєм з тістечками, щоб пригадати, яким гостинним і світлим був наш Майдан», – поділився голова студентського самоврядування УКУ Тарас Зінченко.

1 грудня в УКУ відбудеться презентація студентського відеофільму «Великого бажайте!» і загальноуніверситетська бесіда-дискусія про цінності Майдану, в якій візьме участь проректор УКУ Мирослав Маринович. Саме 1 грудня минулого року – день річниці референдуму про незалежність України – стало одним із переломних моментів Революції. Відбувся один з найбільш масових виступів людей після побиття студентів на Майдані Незалежності в Києві.

3 грудня в Колегіумі УКУ (вул. Козельницька, 2) заплановано візуальне дійство, присвячене подіям Майдану та участі УКУ в Революції Гідності. На фоні фотографій студенти зможуть поділитися своїми виступами, спогадами, історіями, діалогами, поезією, музикою щодо особистого переживання Майдану.

У грудні також запланована зустріч «Капелани Майдану» і презентація книги-альбому о. Михайла Димида «Каміння Майдану». Учасниками зустрічі стануть священики, які поділяться рефлексією про питання і виклики, які постали з досвіду Майдану щодо душпастирювання в сучасному суспільстві і гострої умовах суспільної кризи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ...
Наступна новина: керівництво Головного ...

КОМЕНТАРІ