З 23 листопада у Львові: Виставка Володимира Немири запропонує світ снів та емоцій

З 23 листопада у Львові: Виставка Володимира Немири запропонує світ снів та емоцій

20.11.14 08:04 0 643
Цієї неділі, 23 листопада, о 15.00 у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відкриється виставка творів художника Володимира Немири.

Про це повідомив мистецтвознавець Богдан Мисюга.

«Володимир Немира ніколи не був «знаменитим», ба більше – не прагнув цього, бо останнє завжди межувало з фарисейством», – зазначив мистецтвознавець, і додав, що його твори є в багатьох визнаних колекціях, а нещодавно одну картину продали на мистецькому аукціоні за найвищу ціну.

«Його мистецька позиція виходить із завоювань львівського нонконформізму (мистецтва для втаємничених) та перманентно живиться власними обсерваціями навколишнього світу. Його мова проста, як і мистецька форма львівського авангарду: лаконізм давнього українського мистецтва та вибухова щирість народного футуризму», – розповів Богдан Мисюга.

За його словами, коли пересічний поціновувач мистецтва тільки починав відкривати для себе асоціативне малярство О.Заливахи, Г.Севрук, Б.Сороки десь на початку 1990-х рр., Володимир Немира вже користувався семіотичними формами цього напрямку, проте не робив з цього фетишу.

«Відтоді і до він багато зробив для відродження українського архетипу в мистецтві, його незбагненного формального потенціалу та світлої енергетики», – розповів мистецтвознавець.

За його словами, нова виставка Володимира Немири покликана відтворити свіжі емоції, що переповнювали митця останній рік. Найважливіша посеред картин – композиція «Брилі», що наче метафізичне пророцтво кличе зазирнути у світ снів та візій.

«Оминаючи актуальні тенденції, надміру важливі сучасні теми та настрої – цей твір, як і вся виставка, розкриває просту сутність людського онтологізму: щиро відображати своє ставлення до навколишнього світу», – зазначив Богдан Мисюга.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ