У Дніпропетровську протестують проти підвищення тарифів на вивезення сміття

У Дніпропетровську протестують проти підвищення тарифів на вивезення сміття

20.11.14 14:34 0 767
Жителі багатоповерхівок Дніпропетровська і керівники будинкових комітетів пікетували будівлю міської ради, протестуючи проти планів міської влади з підвищення тарифів на вивезення сміття. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами учасників акції, виконком міської ради на своєму черговому засіданні планує затвердити нові, підвищені норми накопичення твердих побутових відходів з розрахунку на одного мешканця, відповідно збільшивши тарифи на вивезення сміття приблизно у півтора рази. Зараз дніпропетровці сплачують за вивезення сміття близько 10 гривень на місяць з однієї людини, після затвердження нових норм накопичення і врахування у тарифі здорожчання витрат перевізників на пальне тариф складе близько 15 гривень.

Керівники будинкових комітетів вважають, що нові розрахунки норм накопичення сміття у Дніпропетровську неправомірні, адже, вимірюючи обсяги непотребу в житлових районах, посадовці не врахували того, що до сміттєвих контейнерів біля житлових будинків потрапляє сміття не лише населення, а й магазинів, аптек, кафе, офісів і навіть будівельні відходи.

«Нові норми передбачають, що сім’я з трьох осіб викидає 18,6 літрів сміття на добу – майже два відра кожен день. Не можна допустити, щоб ці нові норми були ухвалені і затверджені, адже вони не обґрунтовані, дослідження і розрахунки проведені безграмотно. Всі дані просто підганялися під необхідний результат, щоб аргументувати підвищення тарифів для громадян. Норми надання послуг з вивезення побутових відходів приймаються на місцевому рівні, це не директива згори, тому змусимо чиновників правильно рахувати», – заявили учасники акції.

Вони також вимагали від міської ради участі громадськості в розрахунках нових комунальних тарифів.

До пікетувальників із будівлі міської ради ніхто не вийшов. Учасники акції почали збирати підписи під резолюцією, яку передадуть до міської ради, а також заявили про готовність позиватись до посадовців міськради через суд.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: УКУ оголошує конкурс на ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ